Ta en titt på denne siden når en har lyst til å lage noe søtt som er noenlunde sunt :)
Det er utrolig mye spennende oppskrifter her på søtt som du kan lage selv!
http://mjuuugly.blogg.no/1287778415_trfler_naaam.html
Disse hadde ei søt venninne av meg laget, og de gikk rett hjem hos meg:)
Steviadråpene kan bestilles på iherb.com.
Kino er den største utfordringen for meg. Når alle sitter og knitrer med godteposene sine, så er det liksom litt kjipt å tygge på en gulerot:) Har forøvrig ikke gjort det enda altså...
Disse og sjokoladekulene er da et godt alternativ!
Husk at dadler og andre søtningsstoffer er mat for sopp, så disse bør ikke spises i tide og utide av hverken de med candida eller andre.
Ja, ja, vet ikke hva dette tyder på... kl er 5, og jeg ligger og tenker på søtsaker:) Blir litt sulten av denne detoxen, og har ikke helt klart å venne meg til denne dønrytmen. Følger dere hjemme jeg:)
Søtkos fra
Agnete
tirsdag 1. mars 2011
Titt tei fra San Diego
Da var første dag av kurset overstått:)
Dette kommer til å bli en utfordrende, men lærerik uke!
I dag hadde vi mest teori og i morgen begynner testingen av blod på hverandre - jeg gleder meg:)
Noe utfordrende med alle faguttrykkene på engelsk, men det skal vel gå bra. Vi var 6 personer på kurset fra ulike deler av verden, deriblant en lege - hurra :) Dr. Young var utrolig sympatisk og behagelig person å være sammen med, han tror jeg har forandret seg lite selv om livet hans har det. Han er en utrolig kunnskapsrik person og jeg tror han innebærer nøkkelen til god helse - men det var vel ikke så overraskende:)
Dette blir en uke i detox, det er sikkert å visst!
Kroppen får sjokk av alt det grønne vi spiser og drikker. Bare det at en drikker vann med pH 9,5 er utrolig rensende for kroppen. Til min UTROLIG store GLEDE så smaker maten fantastisk!! Jeg blir så motivert til å begynne å spise helt annerledes. Jeg gleder meg til å dele oppskrifter med dere i dagene som kommer og bilder (glemte kamera i dag..). Jeg var litt skeptisk i dag morges når jeg satt med avocadosmoothisen i hånden, og var livredd for å ikke like den.. Men den var knall god! Det var sitron og grapefrukt i den, jeg har funnet min nye frokost favoritt:)
Til lunsj fikk vi tortilla med hummus og grønnsaker, salat, fylt paprika og en slags tomatsuppe med pasta og grønnsaker i - helt nydelig!
Vi fikk følge en av Dr. Young sine pasienter i dag. En 60 år gammel japansk kvinne som så ut som hun var 80 stakkar. Hun har kreft og hadde blitt sendt hjem av legene for å dø. Hun kom for en uke siden. Da sovnet hun under undersøkelsene og klarte ikke å snakke. Det eneste hun hadde spist den siste tiden var kylling. Kroppen var overforsuret, oppblåst mage, de røde blodcellene var deformert og blodet var overbefolket av parasitter. I dag så fikk vi se endringen i blodet, og etter en uke så var det blitt en hel del bedre. Hun klarte til og med å prate litt og holdt seg våken. Både sønn og mann sa at hun var bedre allerede. Opplegget for henne er at hun kun drikker supergreens, høy alkalisk/basisk vann, alle grønnsaker er som pure/suppe og de tar tarmrens hver dag. Får håpe at hun blir frisk! Fikk helt vondt av henne der hun satt, helt hjelpeløs..
Nå er det natti natt. Young Yoga kl 08 i morgen tidlig! Tarmrens senere på dagen - å hutte meg tu! Men må nesten prøve dersom jeg skal anbefale andre å gjøre det:)
Ha en fin dag!
Agnete
PS. Mamma, jeg har det med andre ord bra:) Jeg er uten mobil og vil nok være det resten av uken..
Dette kommer til å bli en utfordrende, men lærerik uke!
I dag hadde vi mest teori og i morgen begynner testingen av blod på hverandre - jeg gleder meg:)
Noe utfordrende med alle faguttrykkene på engelsk, men det skal vel gå bra. Vi var 6 personer på kurset fra ulike deler av verden, deriblant en lege - hurra :) Dr. Young var utrolig sympatisk og behagelig person å være sammen med, han tror jeg har forandret seg lite selv om livet hans har det. Han er en utrolig kunnskapsrik person og jeg tror han innebærer nøkkelen til god helse - men det var vel ikke så overraskende:)
Dette blir en uke i detox, det er sikkert å visst!
Kroppen får sjokk av alt det grønne vi spiser og drikker. Bare det at en drikker vann med pH 9,5 er utrolig rensende for kroppen. Til min UTROLIG store GLEDE så smaker maten fantastisk!! Jeg blir så motivert til å begynne å spise helt annerledes. Jeg gleder meg til å dele oppskrifter med dere i dagene som kommer og bilder (glemte kamera i dag..). Jeg var litt skeptisk i dag morges når jeg satt med avocadosmoothisen i hånden, og var livredd for å ikke like den.. Men den var knall god! Det var sitron og grapefrukt i den, jeg har funnet min nye frokost favoritt:)
Til lunsj fikk vi tortilla med hummus og grønnsaker, salat, fylt paprika og en slags tomatsuppe med pasta og grønnsaker i - helt nydelig!
Vi fikk følge en av Dr. Young sine pasienter i dag. En 60 år gammel japansk kvinne som så ut som hun var 80 stakkar. Hun har kreft og hadde blitt sendt hjem av legene for å dø. Hun kom for en uke siden. Da sovnet hun under undersøkelsene og klarte ikke å snakke. Det eneste hun hadde spist den siste tiden var kylling. Kroppen var overforsuret, oppblåst mage, de røde blodcellene var deformert og blodet var overbefolket av parasitter. I dag så fikk vi se endringen i blodet, og etter en uke så var det blitt en hel del bedre. Hun klarte til og med å prate litt og holdt seg våken. Både sønn og mann sa at hun var bedre allerede. Opplegget for henne er at hun kun drikker supergreens, høy alkalisk/basisk vann, alle grønnsaker er som pure/suppe og de tar tarmrens hver dag. Får håpe at hun blir frisk! Fikk helt vondt av henne der hun satt, helt hjelpeløs..
Nå er det natti natt. Young Yoga kl 08 i morgen tidlig! Tarmrens senere på dagen - å hutte meg tu! Men må nesten prøve dersom jeg skal anbefale andre å gjøre det:)
Ha en fin dag!
Agnete
PS. Mamma, jeg har det med andre ord bra:) Jeg er uten mobil og vil nok være det resten av uken..
mandag 28. februar 2011
Urolige barn 2 - enkel test en kan ta!
Jeg glemte å skrive noe i forrige innlegg, og det var nokså vesentlig!
For de som vil sjekke ut om deres barn har intoleranse for proteinene i melk og gluten, så kan dette gjøres enkelt ved en peptidanalyse av urinen. Dette må gjøres før en legger om kosten.
Dersom det viser seg at barnet/personen har et for høyt nivå av opioide peptider i urinen, så vil det si at melkeproteinet kasein og gluten ikke brytes fullstendig ned i tarmen.
Disse opioide peptidene virker som morfin på sentralnervesystemet og de får opiumliknende effekt. I følge Reichelts teorier kan dette føre til blant annet hyperaktivitet, autisme, alvorlige depresjoner, anoreksi og schizofreni.
Dette er basert på forskning til Overlege og forsker Karl - Ludvig Reichelt (nevrokjemiker).
Her kan en lese mer om dette:
http://www.nrk.no/helse-forbruk-og-livsstil/1.4476897
http://www.apollon.uio.no/vis/art/1997/1/psykoser
Her kan en lese mer om testen og hvem en kan ta den via (den koster ca. 1000 kr):
http://www.neurozym.com/default.asp?gruppe=507
Ved påviste peptider i en slik test så mener Dr. Reichelt at en bør være på streng diett i ca. 28 uker.
Det er jeg helt enig i. Vi måtte ha Fabian, vår eldste sønn, på diett i 6-9 måneder før vi virkelig merket forskjell. Han har vært på diett fra gluten, melk, egg, gjær og sukker i over 1 år nå. I en slik diettperiode så skal tarmen bygges opp igjen, derfor kan det være relevant å kutte ut flere matvarer enn kun gluten og melk.
Det jeg er nysgjerrig på, er om de manglende enzymene som er problemet, noen gang kan komme tilbake ved å rette opp i ubalansene i kroppen? Skal prøve å finne mer ut av det på mikroskopistkurset denne uken.
Dersom noen lurer på noe, så bare ta kontakt med meg på mail! Jeg kan prøve å gi tips til hvem en bør bli fulgt opp av, og veilede i hva slags mat en kan bruke istedet. Mail:supersunn@hotmail.no
Fra høst 2011/ vår 2012 vil supersunn i samarbeid med andre behandlere arrangere kurs og personlig oppfølging for de som ønsker å få barnet sitt bedre på denne måten. Dette er en av de viktigste grunnene til at jeg begynte å studere ernæring, og det engasjerer meg veldig.
Tusen takk for tips Henriette!
Agnete
søndag 27. februar 2011
En hyggelig nyhet...
... er at Kevin`s brød kan en få tak i hos Jærbaker`n, for de som bor i Rogaland :)
pH balansert brød uten gjær, sukker og hvetemel - det klinger bra i mine ører!
pH balansert brød uten gjær, sukker og hvetemel - det klinger bra i mine ører!
supersunn steg 1 !
Hvete
Hvete er en av de matvarene som mange får utslag på ved en matintoleranstest.
For mange kan da spelt være et godt alternativ!
Den inneholder vannløslig gluten som for mange er lettere å fordøye enn hvetegluten.
Ettersom spelt likevel inneholder gluten, så kan det ikke brukes av de med cøliaki.
Her anbefaler jeg å kjøpe økologisk spelt fra helsekost,
ettersom butikkspelt ofte er krysset med hvete.
Gjennomføring:
1. Bak selv!
Knekkebrødene som ligger under "oppskrifter" er et alternativ.
Jeg har også lagt inn en annen oppskrift som heter "Kevins brød". Begge disse er uten gjær. Jeg vil absolutt anbefale at en kutter ut gjær samtidig med hveten. Gjær gir god grobunn for mikroorganismer, og er en av årsakene til stor utbredelse av candida (sopp). OBS! Kevins`brød finnes hos Jærbaker`n i Rogaland.
2. Esekielbrød!
Dette kan være et alternativ når en er på nedtrapping fra hvete, men ikke klarer å kutte ut gjær 100%. Det inneholder økologisk spelt, grønne linser, hvite bønner og hirse. Med andre ord et veldig næringsrikt brød! Det inneholder mye mindre gjær enn vanlig brød. Ved å ta det litt i brødristeren så venner en seg lettere til å spise det:)
Dersom de ikke har Esekielbrød på din helsekost, så kan de bestille det via Alternativ mat.
Ønsker du ikke å fjerne gjær, så baker du med gjær eller prøver å finne et økologisk speltbrød hos bakeren.
Brødene og knekkebrødet smaker fortreffelig med pesto, avocado og tomat!
Litt spirer på toppen topper det:)
3. Vær oppmerksom på at mye ferdigmat og ferdigposer inneholder hvete.
4. Dersom en spiser tre brødmåltider om dagen, så kan det være lurt å bytte ut et av de med en salat for eksempel :)
5. Bytt ut hvetepasta med økologisk speltpasta, sobanudler (bokhvete) eller ris.
6. Spelt har litt annerledes bakeegenskaper enn hvete. Det står ofte beskrevet på pakken om hva en må passe på. Ellers gir boken "bak med spelt" en god innføring i dette. Det viktigste å huske på er at deigen ikke skal eltes for mye, i det den slipper bollen så avsluttes eltingen.
Sist, men ikke minst! Gjærfritt speltbrød er supert for søte små mager <3
Agnete
Hvete er en av de matvarene som mange får utslag på ved en matintoleranstest.
For mange kan da spelt være et godt alternativ!
Den inneholder vannløslig gluten som for mange er lettere å fordøye enn hvetegluten.
Ettersom spelt likevel inneholder gluten, så kan det ikke brukes av de med cøliaki.
Her anbefaler jeg å kjøpe økologisk spelt fra helsekost,
ettersom butikkspelt ofte er krysset med hvete.
Gjennomføring:
1. Bak selv!
Knekkebrødene som ligger under "oppskrifter" er et alternativ.
Jeg har også lagt inn en annen oppskrift som heter "Kevins brød". Begge disse er uten gjær. Jeg vil absolutt anbefale at en kutter ut gjær samtidig med hveten. Gjær gir god grobunn for mikroorganismer, og er en av årsakene til stor utbredelse av candida (sopp). OBS! Kevins`brød finnes hos Jærbaker`n i Rogaland.
2. Esekielbrød!
Dette kan være et alternativ når en er på nedtrapping fra hvete, men ikke klarer å kutte ut gjær 100%. Det inneholder økologisk spelt, grønne linser, hvite bønner og hirse. Med andre ord et veldig næringsrikt brød! Det inneholder mye mindre gjær enn vanlig brød. Ved å ta det litt i brødristeren så venner en seg lettere til å spise det:)
Dersom de ikke har Esekielbrød på din helsekost, så kan de bestille det via Alternativ mat.
Ønsker du ikke å fjerne gjær, så baker du med gjær eller prøver å finne et økologisk speltbrød hos bakeren.
Brødene og knekkebrødet smaker fortreffelig med pesto, avocado og tomat!
Litt spirer på toppen topper det:)
3. Vær oppmerksom på at mye ferdigmat og ferdigposer inneholder hvete.
4. Dersom en spiser tre brødmåltider om dagen, så kan det være lurt å bytte ut et av de med en salat for eksempel :)
5. Bytt ut hvetepasta med økologisk speltpasta, sobanudler (bokhvete) eller ris.
6. Spelt har litt annerledes bakeegenskaper enn hvete. Det står ofte beskrevet på pakken om hva en må passe på. Ellers gir boken "bak med spelt" en god innføring i dette. Det viktigste å huske på er at deigen ikke skal eltes for mye, i det den slipper bollen så avsluttes eltingen.
Sist, men ikke minst! Gjærfritt speltbrød er supert for søte små mager <3
Agnete
torsdag 24. februar 2011
Urolige barn
Nederlandske forskere har hatt god effekt av test - diett på barn med adhd.
Les mer her, og se kommentarene fra mange foreldre med samme erfaring:
Barn som av foreldrene oppleves som urolige, men ikke går på medisiner, kan også ha godt utbytte av å prøve et kosthold uten særlig melk, hvete eller gluten, sukker og tilsettingsstoffer.
Agnete
Abonner på:
Innlegg (Atom)