onsdag 7. september 2011

Barnematpakken!

Noen andre som river seg litt i håret angående dette - 
eller er full av ideer som de vil dele :) ?
Jeg har et mål om å prøve å variere så mye som mulig, innenfor den rammen av tid en har tilgjengelig om morgenen ... det kan vel være noe hektisk for alle og enhver ..
Tror jeg må sette alarmklokken på sånn at jeg kommer meg 
tidsnok i seng :)



Her er noen tips fra meg:
- oppkuttede grønnsaker
- Villris, avocado, tomat og tamari soyasaus
- bær, vannmelon (en av de beste fruktene å spise siden den inneholder så mye vann) og frukt
- salte valnøtter (enkel måte: bland vann og himalayasalt i en liten flaske, spray på og dryss himalayasalt over!) 
Dette blir mer spennende enn naturell:)
- grønnsaksjuice eller supergreens på drikkeflasken! (se under superdrikker)
- kjøttboller av storfe, lam eller kylling + dip (lag for.eks tatziki med soyayoghurt naturell) + grønnsaker + salte valnøtter
- salat: tomater, agurk, feta (av geit), salte valnøtter, crispsalat, paprika, eple/mango. Evt. med litt olje dressing (olivenolje og tamari soyasaus 50/50).


Bra mellommåltid etter skoletid/lett kvelds kan være:
- salat, grønnsaksjuice, grønn smoothies, grønnsaker/tatziki eller retten med villris/avocado. 
For at en skal nyttiggjøre seg bedre av vitaminene så er det supert om en bruker olje sammen med dette eller tar det ved siden av. 
1 - 2 ss (avhengig av hva de trenger) linfrøolje er supert til barn! Gi de kalsium/magnesium tabletter like etter (fra animal parade - sunnkost) eller litt ananas/grønnsaksjuice for å døyve smaken. 
Linfrøolje er en god omega - 3 kilde!
(Jeg gir dette i tillegg til eskimo tran).


Har dere noen gode forslag - så del gjerne!


Klem
Agnete

tirsdag 6. september 2011

Barn med Adhd

Ble tipset på facebook om en artikkel fra aftenposten.
Som dere mange vet så er adhd det området 
jeg på sikt har lyst til å jobbe mye med.
Jeg mener at før en setter i gang med medisinering 
så bør alt annet være prøvd ut!


Det kan være mange grunner til at barn trenger disse medisinene,
og en del av dem kan nok forsvares. 
Det er nok dessverre slik, eller heldigvis! at en stor andel av disse barna hadde blitt bedre ved å leve på et kosthold uten gluten, melk og sukker. Tilskudd av gode oljer som Eye Q vil også hjelpe dem selvfølgelig.


Hentet fra ulike artikler:
" Dr. med. Karl-Ludvig Reichelt ved Rikshospitalet har gjennom sitt forskningsarbeid bl.a. funnet ut at spesielle proteiner i korn og melk kan utløse psykiske lidelser som ADHD og autisme. Problemet for mange av disse pasientene er at de har for lite av enzymene som bryter ned proteiner fra f.eks. kasein i melk og gluten i brød. Det blir da dannet opioide peptider som ligner på signalmolekylene i hjernen, som forstyrrer dens normale aktivitet. Pasienter som går på melke- og/eller glutenfridiett vil i en stor grad redusere sine symptomer, og dermed fungere mye bedre i samfunnet. (han vant brobyggerprisen for dette i 20005)."


Mine personlige råd: ta en urintest for å sjekke om barnet har ubrutte peptider i urinen. Kan bestilles her: Neurozym.


Hvis det viser seg, prøv ut 
melkefritt og glutenfritt i 2-4 uker 
- de fleste vil med stor sannsynlighet merke forskjell på barnet!


På sikt så vil det bli egne supersunne barn kurs som handler om dette. Det vil også i det nærmeste bli lagt ut oppskrifter tilpasset barn som lever uten gluten og melk. 


Dersom noen er intressert i et spesialtilpasset opplegg til sitt barn så kan jeg bidra med det. En hårmineralanalyse av et barn kan indikere om det er ulike mineralubalanser som bidrar til at symptomene blir værre. 


Da må jeg ha litt informasjon om barnet først ,og i løpet av et par 3-4 uker så får dere svar på hårprøven (den sendes til Trace Elements i USA. 


Dette ligger mitt hjerte så nært og det betyr utrolig mye for meg å hjelpe til i en slik situasjon. Jeg vet av erfaring at det kan føles litt håpløst når en skal sette i gang på et slikt opplegg.


Men tro meg, det er verd det!!


The sky is the limit, if your heart is in it!


Klem fra Agnete



mandag 5. september 2011

Raw food kurs i høst!

Er du en av de som har lyst til å lære mer om Raw food?


Kurs arrangeres av unge kokker mange steder i landet - se www.ungekokker.no.
Et for voksne og ulike kurs for ungdom. 
Dette ser ut til å være et veldig bra kurs!
Det koster litt for voksen kurset (2500), men det varer i 2 dager og her tror jeg virkelig en kommer hjem og føler at en har lært noe som en kan implementere i hverdagen.


Jeg vurderer å melde meg på i November i Bergen. Det er ikke alt innen Raw food som jeg vil anbefale å bruke jevnlig (eksempel for mye dadler, honning, kakao og store mengder frukt). Jeg tror likevel en kan plukke med seg mye som en kan bruke i hverdagen, særlig når det kommer til middager! Raw food sjokolade kake  i ny og ne er heller ikke å forakte :=)


Supersunn skal plukke det beste fra ulike kostholdsretninger 
og skreddersy det til hver enkelt!


Skreddersydde kostplaner vil være på plass når 
nettsiden min er på plass, forhåpentligvis i løpet av oktober!


Takk for tips angående kurs!
Agnete

søndag 4. september 2011

Tips til en enkel supersunn hverdag! 


Frokost:  Glutenfrie KNEKKEBRØD med avocado pesto og tomat
 + RØDBETEJUICE 


Lunsj: SALAT  


Mellom måltid: GRAPEFRUKT i båter + salte VALNØTTER og MANDLER + rå GRØNNSAKER


Middag: GrønnsaksWOK/   LAKS i folie med grønnsaker/   
RAW FOOD PASTA/   VEGETAR PIZZA/   
RAW FOOD LASAGNE


Kvelds/etter trening: AVOCADO SMOOTHIES eller knekkebrød


De fleste oppskriftene finner du her inn eller de kommer en av de nærmeste dagene!


ENJOY :)
klemklem!

fredag 2. september 2011

Gode glutenfrie pannekaker

Disse har vært vår følgesvenn i over 1 år, 
etter at vår eldste sønn måtte legge om til glutenfritt kosthold.
De kan brukes både til kos, 
men ikke minst som en erstatning til brødskiven!
For de som lever glutenfritt så er ferdig alternativene så som så når det gjelder næringsinnholdet i brød. Ettersom vi lever uten gjær så lager vi det meste selv til han. 


Skal i løpet av de nærmeste dagene få ut en del oppskrifter vi bruker mye, blant annet: glutenfritt tynt brød, sauser og middagstips. Vil minne om knekkebrødene som jeg vil anbefale alle å spise, de er kjempegode! Glutenfrie og 4-5 karbodhydrater pr stk. Oppskriften er blitt oppdatert under brød og knekkebrød! Om ikke lenge så skal jeg kjøpe meg dehydrator og prøve å lage knekkebrød på 42 grader, for å bevare mest mulig næringsstoffer. Fikk smakt det i forrige uke og de var supergode! Se mer på www.sanabona.no.


Dere finner oppskriften på pannekakene under brød & knekkebrød i løpet av dagen...
barnehagen kaller akkurat nå:=)


Lykke til, håper de faller i smak!
klemklem!

Tips til god salat for store og små!

... finner en på supersunn sin facebook side:=)

God overstått sommer!

Jeg er utrolig takknemmelig for å se at bloggen er blitt besøkt selv om det har vært null aktivitet.
Det har vært godt å koble helt av på hytta på sørlandet, og fått flyttet inn i nytt hus -
men nå kjenner jeg at jeg er veldig klar for å jobbe videre med SUPERSUNN!


Sommeren har ikke vært 100% supersunn for min del, 
det skal jeg ærlig innrømme. 
Da fikk jeg ihvertfall anledning til å kjenne at det er et annet type kosthold jeg trives bedre med, og som gir meg mer energi. Nå er jeg tilbake der jeg var stort sett, og det kjennes så bra!


Jeg har brukt store deler av sommeren til å fundere på hva supersunn skal inneholde, til glede og frustrasjon for min mann (...og andre besøkende:=) )


Det er bare til å følge med! Jeg prøver så godt jeg kan å sy sammen et spesialtilpasset opplegg som jeg tror enkeltpersoner og barnefamilier skal klare å leve med i en travel hverdag - der både store og små får økt energinivå og forebygger fremtidige sykdommer. 


Til neste år så er målet å starte opp med Retreat Stangholmen. Det gleder jeg meg noe utrolig til! Stikkord er grønn mat, svabergturer, 
Qi gong, yoga og massasje :=) 
Her er en liten sniktitt:





Tusen hjertelig takk for at dere stikker innom! 
Det setter jeg enormt stor pris på!

Klemklem!