torsdag 16. juni 2011

Sunn wok

Stek de grønnsakene du vil i Cocosa (kokosolje for steking).
For å gjøre den mer basisk; steam de hver for seg i litt vann i wokpannen.
Forslag til gode wok grønnsaker er:
brokkoli, paprika, hvitløk, chili, løk, rødløk, gulerot, sukkerter & kål.


For en ren grønnsakswok så kan du strø over hempfrø rett før servering for å få protein (ikke varm disse opp da de mister en del av sin næringsverdi da). Hempfrø har jeg nevnt mange ganger nå, men for nye lesere; de inneholder alle aminosyrene kroppen trenger, jern, magnesium og Omega 3 & 6. Gullprodukt!


Isteden for woksauser som ofte inneholder sukker og hvete, så anbefaler jeg å bruke 
liquid aminos eller tamari soyasaus. Liquid aminos er å foretrekke siden den er gjær og glutenfri. Tamari er et godt alternativ, den er glutenfri. Fås hos Kinsarvik.no.


Reduser eller kutt ut ris for å gjøre den til en lavkarbo rett. 
For de som ønsker ris så anbefaler jeg villris, brun ris eller sobanudler (laget av bokhvete).


Godt til frokost, middag eller kvelds:)
Klem Agnete

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar