mandag 6. august 2012

Magnesium mangel

Vil bare komme med en kommentar angående ubalanser i mineraler!
Jeg ser at veldig mange søker på det som har med magnesium mangel å gjøre - det er det jeg har mest treff på her på bloggen. Det gjør meg veldig glad, fordi vi er mange som går rundt med mangel på dette viktige mineralet. Det at mange søker på det antar jeg er fordi de lytter til kroppens tegn på at dette kan angå dem (legg kramper, restless legs, tics, migrene, hjerte utfordinger, astma... osv).

MEN, vær obs på en ting!
Jeg gir sjelden råd om hva slags mineraler en bør ta uten å ha et håndfast bevis, det vil si en hårmineralanalyse (dette kan dere også se av alle artiklene til Dr. Rolf Lungren at han gjør). Det er ikke fordi at jeg vil selge inn mest mulig analayser. Det er fordi at alle mineralene må være i balanse i forhold til hverandre. Dette finner du ut kun ved å sjekke hår, ikke blod. Dersom en begynner å ta et mineral, så kan det føre til en større ubalanse i et annet. Akkurat magnesium kan du nok ha en god effekt av å ta alene dersom du kjenner noen symptomer på mangel av dette, men det kan likevel føre til at en får en uabalanse i noen av de andre mineralene. Noen jobber sammen og andre mineraler jobber mot hverandre.

Jeg opplevde personlig å føre selv på meg en ubalanse ved å ta kalsium/magnesium i forholdet 3:1 i tilskudd fra helsekost. Jeg var så redd for at jeg ikke fikk nok ettersom jeg ikke bruker så mye kumelksprodukter lenger. Når jeg tok en anlayse av håret mitt så gikk det opp for meg at jeg hadde forårsaket en større ubalanse, ettersom kalsium var altfor høy i forhold til magnesium. Nå tar jeg akkurat de mineralene kroppen min trenger og jeg kjenner en god effekt i form av å føle meg "roligere" i kroppen, mer tålmodig og et mer stabilt blodsukker. Dette kommer jeg til å holde på med resten av graviditeten. Samtidig så har jeg økt opp mengden supermat som innholder de næringsstoffer jeg trenger mest av akkurat nå iflg analysen.

Derfor så er det meg også en stor GÅTE at legene anbefaler kalsium og vitamin D når pasienter kommer inn med benskjørhet. Det vi ser som holder på håranalyser er at de som er benskjøre trenger MAGNESIUM!  Jeg sier det igjen og igjen og igjen .... jeg kommer til å gjenta for alltid: Vi drikker mest melk i europa og er på toppen i benskjørhet. Og mr. melk (fra reklamen) sier at vi skal drikke melk for å bygge sterke bein: STORT lureri! Kalsium/magnesium er i forhold 8:1 i kumelk, mens det skal være i forhold 3:1 i kroppen, derfor så skaper vi svakere ben når vi drikker for mye melk. Kroppen begynner å tære på benbyggningen ved å trekke ut KALSIUM, for å balansere mangelen på magnesium. 

Vil du drikke kumelk, så bør du passe på å spise mye matvarer med mye magnesium: grønne grønnsaker, cashewnøtter, paranøtter, rå kakao, gresskarfrø, chiafrø, hempfrø, bokhvete blant annet. 

Chiafrø er et fantastisk frø! Rikt på kalsium og magnesium (i forholdet nesten 1:1) og veldig rikt på omega 3, protein og fiber!

(Ps: sommerkampanje på en del av disse produktene nå, både hemp og kakao i nettbutikken!)

Dersom du velger å avstå fra kumelksprodukter (som særlig de med blodtype A og O har veldig godt av i flg blodtype dietten) så er det en fordel å få i seg kalsium via mat kontra tilskudd, og/eller sjekke håret sånn at en vet nøyaktig hvordan mineralstatusen din er. Da slipper en å famle i blinde og en bruker ikke penger på tilskudd som kan være feil og skape strørre ubalanser. Sesamfrø med skall inneholder mye kalsium, nøtter og chiafrø blant annet.

PS: les gjerne denne artikkelen fra CNN: "når maten gjør deg syk". Denne setter fokus på akkurat det jeg jobber med og prøver å formidle. At for mange så kan helt "vanlige" matvarer (gluten, hvete, kumelk, sukker eller poteter) skape immunreaksjoner som gjør at en får symptomer på sykdom, plager i mage, tarm, trøtthet, migrene, leddsmerter, adhd, astma osv (denne listen kunne blitt lang). For mange så kan det å finne ut sin blodtype være et viktig hjelpemiddel for å finne ut hva du trenger å spise mye av og hva som vil gi deg en god helseeffekt av å ta bort. 

Dette ble en LANG kommentar, men jeg klarer ikke å begrense meg når det gjelder dette :)
Håper noen av dere hang med helt tilslutt.

Klem Agnete 

3 kommentarer:

 1. Hei, fin blogg:) Ser ut som du kan veldig mye.
  Besøk gjerne bloggen min for sunne kakeoppskrifter!
  http://smakerkake.wordpress.com/oppskrifter/

  SvarSlett
 2. Hei Nora!

  Takk for din kommentar!! Den har jeg dessverre oversett :)

  Vil gjerne se på oppskriftene dine, må jeg logge meg inn - eller har du en annen adresse som er "åpen"? :)

  SvarSlett
 3. Hallo,

  Vi er her igjen for å kjøpe nyre for våre pasienter og de har avtalt å betale god sum penger til alle som ønsker å donere en nyre for å redde dem og så. Hvis du er interessert i å være en donor eller du vil redde et liv, Du skal skrive oss på e-posten nedenfor.

  Dette er en mulighet for at du skal være rik ok, vi forsikrer og garanterer deg 100% sikker transaksjon med oss, alt vil bli gjort i henhold til lovgivende nyredonorer.
  Så kast bort ikke mer tid, vennligst skriv oss på irruaspecialisthospital20@gmail.com

  Irrua-spesialistundervisningssykehus.

  SvarSlett