fredag 3. august 2012

Ny artikkel fra Dr. Rolf Lungeng - adhd hos barn & voksne

Denne artikkelen er verdt å lese. Jeg er så glad for at en lege tar opp dette viktig temaet! Dr. Rolf Lungeng har skjønt det. Ernæring og hårmineranalyser er veien å gå for å få ned generell medisinbruk i dette landet og særlig når det gjelder adhd. Adhd medisinering er en av hovedgrunnene til at jeg startet med ernæring og hårmineralanalyser. 


Dersom en tar bort kumelk, gluten, sukker og e-stoffer og inkluderer riktige mineraler for å rette opp den enkeltes ubalanse så kan dette gi svært gode resultater for mange! 15 000 - 20 000 barn har denne diagnosen, 40 000 voksne. Medisinbruken har økt med 40 % de siste årene. Dette er skremmende tall. 


Jeg kunne bare ønsket at flere leger hadde skjønt det som Dr. Rolf Lungeng har skjønt. For mange av disse så kunne medisiner vært redusert eller tatt bort dersom en hadde lett etter årsaken til at mange har disse symptomene. Mangel på kalsium og magnesium er ofte det som er ufordringen. (Les artikkelen, den er veldig informativ!).


Dersom dette ikke angår deg, men du vet om noen som kan få hjelp av å lese artikkelen så spre den gjerne. Det setter jeg utrolig pris på. Jeg har noen mål her i livet og et av de er å få medisineringen av adhd ned. Da trenger vi at vi tar et kollektivt ansvar for å hjelpe de som trenger det og sprer informasjon om at veien til å bli friskere kan være enklere enn man tror og blir fortalt.


Les mer her om selve hårmineralanalysen og andre artikler som Dr. Lungeng har skrevet (om leddgikt, benskjørhet, angst/depresjon, stoffskiftet ++). Mye interessant lesing!


En hårmineralanalyse kan tas hos meg personlig eller per post ved lang reisevei. Dette er en investering i egen helse og bidrar til å forebygge god helse fremover i livet. Kontakt meg gjerne på mail ved spørsmål: agnete@supersunn.no.


Høsten er en fin tid å ta analysen ettersom det krever ubehandlet hår fra toppen av hodet og ned mot nakken (ikke farget eller permanent). Den kan tas av barn og voksne, og gravide har særlig godt av å få utført en slik analyse for å legge til rette for en best mulig graviditet og tid etter graviditeten.

Dersom du ønsker å farge håret så anbefaler jeg å la være å farge en "stripe" av nakkehåret, sånn at dette kan vokse ut til å bli minst 2 cm ufarget hår (en pleier å klippe 2-3 cm inn til hårrot, dette sier noe om mineralbalansen de siste 2-3 månedene).


Ønsker dere alle sammen god helse!
Klem Agnete

2 kommentarer:

  1. Utrolig flott at du setter fokus på dette! Kjøpte akkurat gatemagasinet Klar i dag, og temaet var nettopp ADHD og det høye medisinforbruket med de bivirkninger det fører med seg. Antallet som blir utredet for ADHD er visstnok tre ganger så høyt her i Aust Agder som i Oslo, så jeg vil tro det er mange her som hadde hatt stor nytte av et alternativ til medikamenter.
    Veldig interessante og viktige innlegg her på bloggen, tusen takk!

    SvarSlett
  2. Hei! så bra at du syns det! Setter veldig pris på en sånn tilbakemelding!

    SvarSlett