torsdag 28. april 2011

Magnesium mangel og tilskudd

Mange barn og voksne kan ha magnesium mangel. Det kan være flere årsaker til dette. Jorden er mindre mineralrik enn før. Her i Norge drikkes det (for) mye melk, og den har kalsium/magnesium i et forhold på ca. 8:1. I ost er det ca. 25:1. Riktig forhold mellom kalsium/magnesium i kroppen er 2:1. Den ubalansen som er i melk mellom disse to mineralene kan føre til at kroppen begynner å trekke ut kalsium fra benvevet, og det kan føre til redusert bentetthet. 


Grunnen til at jeg skriver om dette nå er at vår sønn har for lavt inntak av magnesium i kosten sin. Dette fant vi ut ved å ta en hårmineralanalyse. Jeg mistenkte dette fordi han begynte å få tics/muskelrykninger rundt øynene. Han begynte i tillegg å tygge seg i tungen og dra håret sitt nervøst til siden. Alt dette bedret seg når vi begynte å gi han tilskudd av magnesium. Magnesium får musklene til å slappe bedre av og reduserer ukontrollerte muskelrykninger.


Han var på påskeferie hos min mor i noen dager nettopp. Da hadde vi glemt magnesium tilskuddet. Da vi kom hjem hadde han begynt med ticsene og muskelrykningene igjen, da fikk vi en ny bekreftelse på at kroppens hans trenger tilskudd av magnesium. Etter 3 dager var de borte igjen!


denne bloggen står det mye om Magnesium! Tilskudd av dette kan hjelpe ved astma, muskelkramper/skjelvinger, tretthet, søvnløshet, menstruasjonssmerter, høyt kolesterol, depresjon og hjerteproblemer for å nevne noe.


Magnesium virker avslappende på all muskulatur i kroppen - mage/tarm, årevegg, hjertemuskulatur og skjelettmuskulatur. For de med astma så kan det hjelpe fordi da slapper bronkialmuskulaturen bedre av.


Magnesium oxide finner en ofte i renseprodukter for mage/tarm. Det er veldig effektivt. Oxy tarm fra helsekosten har det blant annet som en av ingrediensene sine. Kan anbefales under en renseperiode!


Nå har jeg summert opp det viktigste, men les for all del mer på bloggen nevnt over dersom dere mistenker mangler hos barn eller voksne. Der står det listet opp hvilke matvarer som særlig inneholder dette. Et tips er å bruke hempfrø, hemp proteinpulver og gresskarkjerner - veldig rike på magnesium!


Det er visstnok vanskelig å måle magnesium nivå i kroppen. Her må en prøve å kartlegge sine symptomer.  Ta tilskuddet en periode og se om det hjelper. Eller en kan ta en hårmineralanalyse - veldig interessant! Da måler en de ulike nivåene av mineraler opp i mot hverandre og en får kanskje svar på hvorfor en har eventuelle plager.


Til barna våre så bruker vi animal parade kalsium/magnesium tilskudd. Det har de nå fått inn igjen på Sunkost - glede! Her er nivået av kalsium noe høyt i forhold til magnesium, så vi gir floradix sitt magnesiumtilskudd i tillegg. - slik at det totalt blir i forholdet 2:1. (Floradix finnes på helsekost og matbutikker).


Vi voksne tar kalsium/magnesium fra Solaray (helsekost) i forhold 1:1 eller 2:1, kommer litt an på hva vi spiser utenom.


Håper dette kan være til hjelp for noen!


Agnete

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar