lørdag 18. februar 2012

Magnesium mangel


De færreste av oss går rundt og tenker på magnesium i hverdagen, men det er et av de viktigste mineraler for kroppen vår!


Dette opptar meg veldig og noe dere kommer til å høre mye om hos [supersunn].


Det er så mange som går rundt med ulike plager som kan skyldes mineralubalanser, og særlig magnesiummangel. Plagene kan være veldig alvorlige, men samtidig være fullt mulig å rette opp i. En hårmineralanalyse kan avdekke ubalanser, og gi oss et bilde av forholdet av magnesium i forhold til andre mineraler.Tegn til mangeltilstander:
  • Mange forskere hævder, at en stor del af befolkningen (5-10%) lider af magnesiummangel, som følge af magnesiumfattig kunstgødning af jorden og ensidig kost. (Melkedrikking kan være en av bidragsyterne til at vi får det ettersom det er lite magnesium i forhold til et høyt nivå av kalisum - [supersunn].
  • De første subjektive symptomer på magnesiummangel er ofte tendens til muskelkramper, -sitren eller -rysten (restless legs/levende ben - [supersunn])
  • I alvorligere tilfælde ses svimmelhed, styringsbesvær, hukommelsessvigt, depressioner og psykisk lammelse.
  • I sjældne tilfælde ses svære psykiske forstyrrelser, som desorientering, hallucinationer og forfølgelsesvanvidd

Jeg har hentet det fra en side som heter:
Vitamindoktor (dansk)


Her er mer info fra Pharma Nord:
Hjertet har et ekstremt høyt magnesiuminnhold, og mineralet er med på å opprettholde den elektriske spenningen over cellemembranene i nerve- og muskelcellene, hvilket er avgjørende for at de fungerer ordentlig. Uten magnesium ville såvel hjertet, musklene og nervene miste sin kraft. Magnesium virker i tilegg krampeløsende og har en positiv virkning på mage/tarmfunksjonen. Magnesium inngår som en viktig del av skjelettet og tilskudd styrker benstrukturen. Magnesium virker lett blodtrykksenkende.
De fleste matvarer inneholder magnesium. Fullkornsprodukter, belgfrukter, nøtter og grønne grønnsaker (spinat m.m.) er spesielt rike på magnesium.

Risikofaktorer for magnesiumunderskudd: Ensidig kost, diabetes, nyresykdom, kronisk diarè, for høyt stoffskifte, fordøyelsesproblemer (mangelfull opptakelse av næringsstoffer), slankekurer, aldring, graviditet, høyt alkoholforbruk, enkelte medikamenter er alle faktorer som kan føre til magnesiumunderskudd.


Magnesium vil få all muskulatur i kroppen til å slappe mer av derfor kan det lindre migrene, astmaplager, arterie muskulatur, tics osv.

Magnesiumrike matvarer er særlig: Spirulina, kakao og hempfrø. I tillegg grønne grønnsaker og nøtter. 


Ettersom det mest av magnesiumet i kroppen sitter i cellene, og ikke i blodet, så er det vanskelig å måle dette ved en blodprøve. 


En hårmineralanalyse vil derimot avdekke hva slags nivå du har av dette og alle de andre viktige mineralene i kroppen. I tillegg så vil den gi deg et bilde av tungmetaller i kroppen. Dette tilbyr nå [supersunn] i kombinasjon med en levende blodanalyse! Hårprøven sendes til Usa. Etter 3-4 uker så mottar du en skreddersydd kostholdplan og forslag til tilskudd en kan ta for å få rettet opp i ubalansen. Denne er fin å ta for barn også. Les her hva Dr. Rolf Lungren skriver om blodanalyser (tatt hos lege) vs hårmineralanayse.


For mer info: agnete@supersunn.no.


Håper dette kan være til hjelp for noen!
Agnete

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar