tirsdag 5. juni 2012

Magnesium mangel

Det er utrolig mange som har magnesiummangel - det får jeg bevist nesten annen hvergang jeg får tilbake en hårmineralanalyse. Vi har antageligvis for lite magnesium fordi maten vår inneholder mindre av mineralet ettersom jorden er mindre rik på magnesium + vi drikker for mye kumelk. Jeg har skrevet et par innlegg om dette før - har merket de med magneisum.


Magnesium mangel merkes med alt som har med muskler å gjøre : migrene, hjerteproblemer, astma, ticks/rykninger, leggkramper/levende ben. Bare prøv en kveld du får ben som "lever" - magnesium tabletter/magnesiumrik mat tar det med en gang.


Magnesiumrik mat er: grønne grønnsaker (særlig spinat, gresskarfrø, bokhvete, mandler, cashewnøtter, paranøtter, hempfrø, hempproteinpulver, rå kakao og spirulina). Spirulina er en fantastisk alge som er spekket med B12, B6, jern, vitamin A, jod og magnesium! Dette er lettopptakelige vitaminer og mineraler fra en naturlig kilde og jeg anbefaler det virkelig, også til barn. Det er veldig rensende og klorofyll rikt, så begynn forsiktig og øk opp dosen etterhvert.


Mr. Melk som herjer på reklamen for Tine på tv`en blir jeg helt kvalm av å se på. Jeg kjenner jeg får høy puls. Vi er et land som drikker mest melk i Europa og har høyest grad av benskjørhet... og så sier de at melk bygger benene våre. Jeg tror ikke på den der. 


Dersom du vil drikke mye melk så sørg for å få i deg nok magnesium i tillegg! De fleste av oss mangler ikke kalsium, men magnesium og derfor kan benbyggningen vår bli svak. (mennesket bør ha kalsium:magnesium i forholdet 3:1, mens melk har det i forholdet 8:1..). Hvis du vet blodtypen din så er det Blodtye B og AB som kan tåle melk relativt godt, Blodtype A og O har det mye bedre uten. Prøv i 3-4 uker å få svaret ved å kjenne det på kroppen. Du får en ny fordøyelse og luft/knip/magesmerter/oppblåsthet blir borte. Dersom en samtidig kutter ut hvete så er det gull :=)


Gode kalsium erstatninger er grønne grønnsaker, nøtter, frø, kalsiumberiket havremelk og rismelk, geiteprodukter (manchego, feta av geit, geitemelk), bøffel av mozarella ost. Dersom du er redd for ikke å få i deg nok så kan en ta et tilskudd i forholdet 1:1 eller 3:1 - men vil du vite helt nøyaktig hva du trenger så anbefaler jeg selvfølgelig å ta en hårmineralanalyse.


Håper det kan være til hjelp for noen der ute!
Klem Agnete

8 kommentarer:

 1. Hei, Agnete :-)
  Ja, dette var godt å lese! Har en tenårings datter som sliter med migrene og ondt i muskler.
  ¨Så nå blir det hjem og prøve :-))

  Klem Kartika

  SvarSlett
 2. Hei Kartika!

  Kjekt å høre at det kanskje kan hjelpe noen :)

  Jeg vet om flere som har blitt bedre av migrene ved å øke opp magneisum (i tilskudd og enda bedre ved å spise mer magnesiumrik mat/supermat) + kutte ut/redusere kumelk.

  Gi meg gjerne en tilbakemelding på hvordan det går med henne når dere har testet ut og bare spør hvis det er noe du lurer på.

  Klem Agnete :)

  SvarSlett
 3. hei :-)

  Spørsmål ang Spirulina og Chlorella tabl.. Skal man bruke begge sort hver dag?

  Klem Camilla

  SvarSlett
 4. Hei Camilla! Noen sier at man kan gjøre det, mens andre mener at en bør ta de hver for seg i perioder. Jeg syns personlig at det er fint å ta de hver for seg i perioder eller på ulike dager. Dersom du tar 2 - 4 uker med hver, så kjenner du kanskje bedre hva som er best for deg, det kan være unødvendig å bruke begge to hele tiden. De er utrolig bra på hver sin måte og renser via lymfen (spirulina) og fordøyelsessystemet (Chlorella). Lykke til :)
  Klem Agnete

  SvarSlett
 5. den detox pakken, er det en bra pakke å starte med når man ikke er vant til å ta slike tilskudd i tillegg til chlorella? når tar man dette? blir det som en erstatning for måltid eller tar man det i tillegg?

  SvarSlett
 6. Hei Camilla!
  Jeg ser at jeg har ikke fått lagt ut detox pakken enda, det skal jeg få gjort!
  Men du kan bestille den direkte av meg når du vil.

  Dette produkter en kan bruke under en detox, men også i hverdagen sammen med sitt vanlige kosthold.

  Når en bruker det i en detox så er det i kombinasjon med flytende faste: grønne smoohties, juicer, supper og drikker.

  I hverdagen så kan en ta de med sitt vanlige kosthold eller ta en mellomting som er et kosthold i et par uker med mye smoothies, salater, dampete grønnsaker osv.

  Produktene vil rense godt uansett hvordan en kombinerer det!

  Skal få lagt den ut det aller nærmeste!!

  SvarSlett
 7. Denne vil jeg ha :-) trenger en skikkelig oppfriskning etter en mnd i dvale :-)

  SvarSlett
 8. Hei! Lurer på om en hårmineralanalyse er noe man bare kan be hos om legen? Og om det er dyrt?

  Amanda

  SvarSlett