tirsdag 5. juni 2012

En grønnere hverdag!

Sommeren nærmer seg og det er endelig enklere å velge lokale dyrkete grønnsaker. Velg helst økologisk når en har mulighet til det! Her er en oversikt over de 7 mest basiske grønnsakene: stangselleri, squash/agurk, grønnkål, spinat, brokkoli, paprika og avokado.


Tips til hvordan du kan bruke de:

* Lag deg grønn juice daglig! Jeg har alltid oppi stangselleri, agurk, sitron, ingefær og et par grønne epler. Dersom du vil ha den enda mer basisk så kjører du den i blenderen med spinat og avokado. Ta i purely greens max for en enda grønnere drikk (konsentrert grønnsakspulver).

* Lag deg salat der du inkluderer mye grønt - sammen med hempfrø for protein, feta av geit (meny), pesto fra Suma og valnøtter (protein og gode fettsyrer).

* Lag deg en smoothies - den kan være med mye grønt i eller en med frukt/bær (f eks ananasjuice, banan og bringebær) - men der du tar oppi grønnkål eller spinat, spirer + supermat (purely greens max, hempfrø/pulver og hempolje).

* Husk at brokkolispirer er bortimot 50 ganger mer næringsrikt enn brokkoli!! Derfor er det virkelig supermat å dyrke sine egne brokkolispirer!

* Avokado på skiven/knekkebrødet er så godt, gjerne sammen med nydelig pesto (uten melk)!


Måtte bare legge med et utrolig stilig bilde - fremtidens måte å dyrke sine egne økologiske grønnsaker og spirer hjemme på kjøkkenet sitt. Det er ikke i produksjon ennå, men vi får håpe det blir tilgjengelig om ikke så lenge. Det står høyt på ønskelisten min når vi får større hus en gang!
Klemklem!

3 kommentarer:

 1. hei :-)

  Helt sikkert et litt teit spørsmål, men går det an å dyrke frø ute i jord ?

  Klem :-)

  SvarSlett
 2. Hei! Det er masse forskjellige frø en kan ta rett i jorden ute :=) Men jeg må ærlig innrømme at jeg har dyrket altfor lite selv - holder meg mest til krydder urter om sommeren, noen som jeg sår selv og noen jeg kjøper ferdig og setter i potter ute + sukkererter. Spirer som jeg skriver om over må nok spires i glass/spireposer. Her er det masse bra økologiske frø og tips: http://www.froetorvet.dk/category/stronggroentsagsfroe-316/

  Men jeg har en drøm om en liten kjøkkenhage... må bare få grønne fingre først og de har jeg ikke arvet av min mor :=)

  Klem!

  SvarSlett
 3. Det er det jeg og har et håp om å få ( grønne fingrer) hahaha... har jo fått meg hage no, så tenkte det kunne kanskje være artig å plante litt forskjellig ute :-)

  SvarSlett