lørdag 4. juni 2011

Grapefrukt kan redusere vekten....

Grapefrukt er supergodt og basisk for kroppen.
Det som før smakte veldig beiskt er nå søtt og godt, nesten.....:)
Ved detox der inntaket er stort sett flytende grønt, så skal jeg love at grapefrukt blir veldig søtt!
Nypresset grapefruktjuice er også godt.


Her finner dere to interessante artikler angående grapefrukt:


* I en 12-ukers studie fra Calefornia viste deg seg at de som begynte hvert måltid med en halv grapefrukt, og ikke gjorde andre kostendringer, gikk ned fra 1,6 kg til 4,5 kg på 12 uker.


Deltakerne fikk også et lavere nivå av insulin, noe som reduserer risikoen for diabetes og hjertesykdommer.
Les mer her på dinside.


* I denne artikkelen fra forskning.no så kom det frem at nylig opererte hjertepasienter kan redusere kolesterolnivået i blodet betraktelig, dersom de spiser en grapefrukt hver dag.


Studien, som ble ledet av Hebrew University i Jerusalem, føyer seg inn i rekken av resultater som peker mot at sitrusfrukter har en positiv effekt på hjertet.


OBS!
Alle bør ikke umiddelbart kaste innpå grapefrukt.
Forskerne advarer folk som bruker reseptbelagte medisiner mot å spise frukten, hvis de ikke har sjekket med lege eller farmasøyt om medisinen påvirkes av inntaket.


Pasientene som spiste enten rød eller hvit grapefrukt over en periode på 30 dager, hadde en klar nedgang i fettstoffer i blodet. De som ikke spiste frukten opplevde ingen nedgang, melder universitetet.


Sist, kolesterol er bra for kroppen og helt nødvendig for cellene våre! Men kroppen klarer å produsere det den trenger selv. Det vi ikke trenger er kolesterol som dannes fra inntak av matvarer som inneholder ugunstig fett.


God lørdag og god Grapefrukt!
 - Agnete

(teksten tuller seg litt her, så derfor en del ulike skrifttyper:=))

2 kommentarer:

 1. Mmmm. Enig - grapefrukt er jo egentlig godt. Jeg som er veldig svak for surt godteri burde jo egentlig spise mer;) Skal kjøpe grapefrukt neste gang jeg er i butikken!

  KLEM

  SvarSlett
 2. Så bra Anette!

  Ser nå at grapefukt inneholder mye av mineralet Kalium. Det er grunnen til at det er bra for syre/base balansen i kroppen:=) Leser også at det kan være bra mot magesår og det er antibakterielt. Den inneholder ca. 40 mg C - vitamin pr 100 gr for de som lurer på det:)
  Mye godt i en grapefrukt tydeligvis!

  Klemklem!

  SvarSlett