tirsdag 31. mai 2011

Motivasjon for å kutte ned på sukker? Se video og bli inspirert!

Sukker er mat til sopp/candida. Stikkord er at en overforsuret kropp, som ofte skyldes høyt sukkerinntak, har et miljø der sopp og mikroorganismer trives. Dette miljøet trives også kreftceller seg i, og denne italienske legen ser en klar sammenheng mellom sopp & kreft. Dette er skremmende lesing, men samtidig så blir jeg full av håp. Å forebygge kreft er faktisk mulig, og sukker er en viktig brikke i det hele. Jeg skal kommentere denne artikkelen i det nærmeste og forklare best mulig ut fra mitt syn som mikroskopist. Jeg ønsker først at de som er intressert leser den.


Nå over til videoen:Han argumenterer for at for mye sukker/fruktose,
og for lite fett gjør at vi blir syke og fete.
Sunt fett er ikke farlig, men sammen med mye karbohydrater blir det en dårlig kombinasjon for kroppen vår.
Høyt sukker/karbohydratinntak fører til mange av livsstilssykdommene som omgir oss overalt. 


Utfordringen er at ettersom sukker er så billig, så tilføres det nesten alt av behandlete matvarer en finner i butikken.


Tips for å redusere sukker/karbohydratinntak:


Velg rene matvarer & lag mat fra bunnen 
- Du har da kontroll over hva du får i deg + næringen for behandlet mat får mindre etterspørsel & tvinges til å tilsette sunnere ingredienser forhåpentligvis.


Kutt ned på brødmåltidene
- Vi trenger ikke brødmat 3 ganger om dagen. Erstatt noen av måltidene med grønn smoothies, suppe, wok eller en salat! Ta gode oljer ved siden av, og tilsett den type proteiner du vil gi kroppen din, for eksempel: Hemp, Laks, Tofu. For å få noen effekt så bør en kutte ned på ris og brød som tilbehør til det du lager, eller så er en like langt.

- Erstatt brødet med knekkebrød. Oppskriften du finner under Brød & knekkebrød inneholder ca. 3 g karbo per knekkebrød. Det er så lavt ettersom det er mandelmel i oppskriften, det er et lav GI (lite karbohydrater) produkt. En vanlig brødskive inneholder til sammenligning ca. 20-25 gram.

Velg sunn kos i stedenfor usunn kos når du har anleding!
- se under sunn kos for tips:)

Spis til faste måltider
- noen må spise oftere enn andre. 3-4 timer mellom hvert måltid er fint, dette vil bidra til at en har et jevnere blodsukker. Når du lar det gå for lenge så daler blodsukkeret og søthungeren setter inn som bare det! Ha alltid med mandler, valnøtter, avocado eller oppkuttete grønnsaker i vesken til store og små.

Kutt ut brus - kutt ned på juice
- hva skal en drikke da?
Renset vann, soyamelk/rismelk/havremelk i moderate mengder, grønnsaksjuice (se superdrikker!) og supergreens (se Drikk dine grønnsaker) & urtete. Kokt vann som er romtemperert, tro det eller ei, er utrolig godt og hydrerer kroppen på en super måte!

Erstatt frukt med grønnsaker
- 5 om dagen betyr ikke 5 frukt om dagen. Frukt blir som sukker i kroppen. 1 frukt + 4 grønnsaker bør en prøve å innta i steden for 5 frukt. Enkle måter er å ha oppkuttede grønnsaker, grønnsaksjuicer, grønn smoothies & middager som inneholder mye grønnsaker. 

Skill mellom hverdag & fest, så kommer en langt!


Personlig erfaring på tampen: Dette er min værste fiende og den har jeg slitt med siden jeg var liten. Har alltid følt meg avhengig av sukker.. For de som føler det samme, så er det nesten bare en utvei: å kutte det helt ut. Prøv i 14 dager med 0 sukker, og du vil kjenne at suget avtar!  Tabletter med Krom kan være til hjelp når en prøver å trappe ned. Kutt ned hjemme, og unn deg det de gangene en er i besøk eller ute på middag.

Agnete
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar