søndag 20. mars 2011

Visste du...

...at når søtbehovet melder seg som værst, så er det ofte salter kroppen behøver?


Prøv neste gang å døyve søtsuget med salter og se om det hjelper:)


Jeg bruker 4salts (en blanding av kalsium-, magnesium-, kalium- og natriumbikarbonat) og blander dette i vann, tilsatt sitron. 
Et billigere alternativ er natron fra butikk (det inneholder kun natriumbikarbonat). 
Har skrevet om det tidligere. 
Smaker sikkert også bedre med en dæsj sitron i:)


Bikarbonat (HCO3) er et spennende og utrolig viktig molekyl i kroppen. Det en viktig del av kroppens buffersystem. 


Bikarbonat produseres i bukspyttkjertelen og nøytraliserer syre i maten som kommer fra magesekken. Veggen i magesekken produserer bikarbonat i tillegg til slim for at ikke veggen skal etses bort. Ved et kosthold som består av for mye syredannende mat, så vil kroppens naturlige produksjon av bikarbonat ikke alltid være tilstrekkelig.


For å holde blodet stabilt med pH 7,365 benytter kroppen bikarbonat for å buffre opp pH. Dersom vi har for lite av de/syrebelastningen er stor, så vil kroppen søke etter mineraler andre steder, og det kan da gå utover muskler og ben.
Tilskudd av bikarbonat sammen med et mineral, som Na, Ca osv er derfor en god måte å tilføre basiske mineraler på. Bikarbonat sammen med et mineral kalles salter. 4 salts eller natron vil derfor blant annet være med å redusere syre i tarmsystemet, og det gir derfor en rensende effekt.


4salts eller natron anbefales å ta som et vanlig tilskudd hver dag, særlig dersom pH i morgenurinen er under 7,2.


Do it like this:
Ta 1/2 - 1 ts natron i 250 ml vann. Ta i sitron om en ønsker. Eller 1 måleskje 4salts i 250 ml vann, med sitron. Drikk mye etterpå, vann, supergreens eller urtete for å få det ut av magesekken, og ikke stimulere magesyren. Ta det på fastende mage. Best med en gang dere står opp og 2-3 timer etter siste måltid før en legger seg. Fint å vente litt med mat etter dette.


En av sideeffektene ved å bruke slike salter er at kroppen frigjør seg med lagret fett... det er vel ikke den værste sideeffekten:) I ren forsvarsmekanisme vil kroppen danne fettceller for å frakte syrer vekk fra vitale organer i et forsøk på å beskytte dem. Når kroppen blir mer alkalisk (høyere pH), så vil dette ikke være nødvendig, og kroppen frigjør fett.

Agnete

3 kommentarer:

  1. Hvor mye natron er det snakk om???

    SvarSlett
  2. 1/2 - 1 ts i 200-250 ml vann, morgen og kveld. For min del så må jeg ha sitron i... dette er en noe uvant smak;) Lurt å ta glasset om kvelden en liten time før du legger deg. Lykke til!

    SvarSlett
  3. Det kan være motiverende å måle pH i morgenurinen, for å se endringen. Disse finnes billige hos phforlivet.no. De er nokså dyre på apotek. Dersom pH ligger over 7,2 om morgenen, så er ikke behovet for natron så stort, og det kan da tas innimellom når en føler at kroppen trenger en rens.

    SvarSlett