Detox - det er virkelig tiden for det nå :) Klikk dere inn på nettsiden og les mer om de to jeg anbefaler. Jeg måtte dessverre avbryte min - kroppen ville bare ikke. Et par uker etterpå fant jeg ut årsaken, jeg var gravid ♥
Glad for at jeg lyttet til kroppen og at ikke graviditeten ble innledet med en kraftig detox :=)
Jeg kommer til å legge ut opplegg sammen med pakkene jeg skal selge i nettbutikken, det kan være opplegget kommer til å ligge tilgjengelig på nettsiden også.
Dersom noen er overivrig etter å komme igang, så kan dere sende meg en mail til post@supersunn.no - så skal jeg sende dere et opplegg for flytende grønn faste (3-10 dager)!
Etter å ha testet ut litt av 21 dagers CLEAN, så heller jeg mest mot flytende faste. Den er hardere, men tas på kortere tid. Etter min mening renser denne bedre, men noen vil trenge mer enn 3 dager, dette kommer an på helsetilstand.
Jeg vil anbefale å gjennomføre detox når en har mulighet til å jobbe hjemme eller ta fri et par dager. Det er en stor fordel å kunne har fullt fokus på dette, ha tid til å gå mye tur, få frisk luft og ta sauna/infrarød sauna. Det å lytte til kroppen og la den få mye hvile er positivt for renselsen.
I minst en uke før så bør en unngå hvete, melk, sukker, gjær, kaffe, rødt kjøtt og alkolhol.
OBS!
Dersom du har kroniske lidelser, konferer alltid med din lege før en detox. Vær forberedt på at du kan få utrensningssymptomer som svimmelhet, hodepine, konsentrasjonsvansker og utfordringer med fordøyelsen. Dette er et er tegn på at kroppen jobber og at den prøver å få deg tilbake i balanse. Symptomer må sees på som positivt i den forstand. Drikk mye vann og unngå smertestillende medikamenter.
Jeg anbefaler detox på det varmeste, og det er et fantastisk tidspunkt å gjøre det nå når vi går mot vår. Følelsen etterpå er herlig!
Klem Agnete
onsdag 21. mars 2012
Nye datoer er lagt ut for kurs i April
Her finner dere kursplan!
Det settes opp [supersunn] Introkurs torsdag 12. April og [supersunn] Barnekurs søndag 15. April.
Foreldre velger selv om de ønsker å være med på barnekurset.
Se mer informasjon på supersunn.no!
Påmelding via kontaktskjema.
Velkommen!
Klem Agnete
Det settes opp [supersunn] Introkurs torsdag 12. April og [supersunn] Barnekurs søndag 15. April.
Foreldre velger selv om de ønsker å være med på barnekurset.
Se mer informasjon på supersunn.no!
Påmelding via kontaktskjema.
Velkommen!
Klem Agnete
mandag 19. mars 2012
Min favoritt grønnsaksjuice!
Jeg bruker en juicepresse fra Phillips og er fornøyd med den!
Enda bedre er juicepresser som presser den mer forsiktig, det som kalles saft sentrifuger mener jeg.
Det tar noe lengre tid og de koster mer.
Overskuddet fra denne bruker jeg til å ta i knekkebrødrøren. Da tar jeg bare i det som er til overs fra gulrot og rødbeten, og stangselleri når jeg tar i det. De andre grønnsakene lager litt for mye smak eller inneholder litt for mye væske.
Denne kan en lett bli litt avhengig av! Smaker du den for første gang så kan et eple eller to gjøre den mildere i smak. Bruk hele eplet ettersom kjernen inneholder B17, som siees å være kreftforebyggende.
Det går også an å tilsette litt vann i den, slik at den ikke blir så sterk.
Se resten av Ukens sunne tips hos Anetteshus her!
Lykke til!
Klem Agnete
[supersunn] smoothies
Jeg prøver nye hele tiden - er blitt litt hektet på smoothies! Det lages på 1-2-3!
Denne kan jeg med hånden på hjerte si at er en av de mest næringsrike smoothiesene en kan lage. Her er det mange ingredienser, denne kan lages av de som har opparbeidet seg et lite lager med supermat over tid. Veldig fin til småspiste og kresne barn, her er mye næring per smoothies!
Se flere varianter under Smoohies og drikker på høyre siden av bloggen.
[supersunn] smoothies
1-2 dl mandelmelk eller havremelk (oatley)
Favoritt bærene dine - jeg syns bringebær er veldig godt ettersom det går godt sammen med kakao!
1-2 ss Rå kakao (Navitas)
1-2 ss Rice bran (Pure Planet) (rik på naturlige B vitaminer, kan virke kolesterolsenkende og stabilserende på blodsukkeret)
1-2 ss Hemp protein pulver (Navitas) (lettopptakelig protein og unik kilde til magnesium!)
1-2 ss Lecithin *
1-2 ss bløtlagte Chiafrø (kan utelates)
1 skje supergreens eller Vitalise (Pukka)
Ta mer mandelmelk eller havremelk dersom det er behov for det!
- En banan eller avokao vil gjøre den tykkere og mer mektig.
- 1-2 ss olje oppi eller ved siden av, blend forsiktig inn : Cocosa extra virgin eller hempolje.
- Mandelmelk lages kjapt, se under Smoothies og drikker!
Her bruker jeg kun bær siden mange tåler det bedre enn frukt, og unngår fruktjuice som ofte er å finne i mange smoothies. Det er best å bruke fruktjuice til kos (særlig for oss voksne), ettersom det blir som sukker for kroppen.
Lykke til!
Klem Agnete
* Lecithin er en naturlig kilde til fosfolipider, som er hovedbestanddelen i kroppens cellemembraner og intracellulære membraner. Fosfolipidene finnes i alle kroppens vev og organer, spesielt i hjerne- og nervevevet. Lecithin kan derfor være bra for hukommelsen. Den er utvunnet av soyabønnen, men skal kunne tåles av de med soya allergi. Lecithin finnes også i f eks egg.
Denne kan jeg med hånden på hjerte si at er en av de mest næringsrike smoothiesene en kan lage. Her er det mange ingredienser, denne kan lages av de som har opparbeidet seg et lite lager med supermat over tid. Veldig fin til småspiste og kresne barn, her er mye næring per smoothies!
Se flere varianter under Smoohies og drikker på høyre siden av bloggen.
[supersunn] smoothies
1-2 dl mandelmelk eller havremelk (oatley)
Favoritt bærene dine - jeg syns bringebær er veldig godt ettersom det går godt sammen med kakao!
1-2 ss Rå kakao (Navitas)
1-2 ss Rice bran (Pure Planet) (rik på naturlige B vitaminer, kan virke kolesterolsenkende og stabilserende på blodsukkeret)
1-2 ss Hemp protein pulver (Navitas) (lettopptakelig protein og unik kilde til magnesium!)
1-2 ss Lecithin *
1-2 ss bløtlagte Chiafrø (kan utelates)
1 skje supergreens eller Vitalise (Pukka)
Ta mer mandelmelk eller havremelk dersom det er behov for det!
- En banan eller avokao vil gjøre den tykkere og mer mektig.
- 1-2 ss olje oppi eller ved siden av, blend forsiktig inn : Cocosa extra virgin eller hempolje.
- Mandelmelk lages kjapt, se under Smoothies og drikker!
Her bruker jeg kun bær siden mange tåler det bedre enn frukt, og unngår fruktjuice som ofte er å finne i mange smoothies. Det er best å bruke fruktjuice til kos (særlig for oss voksne), ettersom det blir som sukker for kroppen.
Lykke til!
Klem Agnete
* Lecithin er en naturlig kilde til fosfolipider, som er hovedbestanddelen i kroppens cellemembraner og intracellulære membraner. Fosfolipidene finnes i alle kroppens vev og organer, spesielt i hjerne- og nervevevet. Lecithin kan derfor være bra for hukommelsen. Den er utvunnet av soyabønnen, men skal kunne tåles av de med soya allergi. Lecithin finnes også i f eks egg.
fredag 16. mars 2012
Raw food chef - Stocholm
Da er jeg på plass -
dette blir spennende dager!
Vi er over 20 personer på kurset, så det er stor interesse for Raw food i Sverige.
Utrolig gøy å møte så mange andre som er på jakt etter god helse ut fra ulike situasjoner.
Ofte på slike kurs så er det overvekt av mennesker som gjør det etter at de har
fått en sykdom hos seg selv eller nær familie.
Håpet er at mange flere ser på dette som forebygging og starter før sykdommen inntrer.
En merker en endring nå i samfunnet på at det er mange som er nysgjerrige på dette, restauranter åpner
rundt omkring, det arrangeres flere kurs enn noen gang innen for denne type mat. Det er godt nytt!
Det kan virkelig anbefales å teste ut.
Når jeg hørte på hva folk kjenner av endringer i sin kropp ved å leve 80 -100 % raw, så skjønner jeg hvorfor mange velger å leve slik.
For mange så kan 70 % være mer enn nok - OG enklere enn man tror! Skal prøve å fomidle så godt jeg kan how to do it i tiden fremover!
I går hadde vi Rawfood taco - det var nydelig!
I dag skal vi lage burger, pizza, kake, bokhvetegrøt, lære om spiring av frø + mye mer!
Det lukter så godt av alle de gode økologiske råvarene - grønnsaker, urter og krydder.
Det blir 11 timer med non stop matlaging - jeg gleder meg!
Ønsker dere alle sammen en kjempefin dag!
I have to ruuuun!
Klem fra Agnete
dette blir spennende dager!
Vi er over 20 personer på kurset, så det er stor interesse for Raw food i Sverige.
Utrolig gøy å møte så mange andre som er på jakt etter god helse ut fra ulike situasjoner.
Ofte på slike kurs så er det overvekt av mennesker som gjør det etter at de har
fått en sykdom hos seg selv eller nær familie.
Håpet er at mange flere ser på dette som forebygging og starter før sykdommen inntrer.
En merker en endring nå i samfunnet på at det er mange som er nysgjerrige på dette, restauranter åpner
rundt omkring, det arrangeres flere kurs enn noen gang innen for denne type mat. Det er godt nytt!
Det kan virkelig anbefales å teste ut.
Når jeg hørte på hva folk kjenner av endringer i sin kropp ved å leve 80 -100 % raw, så skjønner jeg hvorfor mange velger å leve slik.
For mange så kan 70 % være mer enn nok - OG enklere enn man tror! Skal prøve å fomidle så godt jeg kan how to do it i tiden fremover!
I går hadde vi Rawfood taco - det var nydelig!
I dag skal vi lage burger, pizza, kake, bokhvetegrøt, lære om spiring av frø + mye mer!
Det lukter så godt av alle de gode økologiske råvarene - grønnsaker, urter og krydder.
Det blir 11 timer med non stop matlaging - jeg gleder meg!
Ønsker dere alle sammen en kjempefin dag!
I have to ruuuun!
Klem fra Agnete
tirsdag 13. mars 2012
Ukens sunne tips hos Anetteshus er Rå sjokolade!
Her kan du finne oppskrift hos Anettes hus - håper det smaker!
Det blir mange flere oppskrifter fremover i samme kategori, de kan varieres i det uendelige med kokosfyll, karamellfyll og kremer med fruktsmak - namnam!
Klem Agnete
Abonner på:
Innlegg (Atom)