lørdag 4. juni 2011

Grapefrukt kan redusere vekten....

Grapefrukt er supergodt og basisk for kroppen.
Det som før smakte veldig beiskt er nå søtt og godt, nesten.....:)
Ved detox der inntaket er stort sett flytende grønt, så skal jeg love at grapefrukt blir veldig søtt!
Nypresset grapefruktjuice er også godt.


Her finner dere to interessante artikler angående grapefrukt:


* I en 12-ukers studie fra Calefornia viste deg seg at de som begynte hvert måltid med en halv grapefrukt, og ikke gjorde andre kostendringer, gikk ned fra 1,6 kg til 4,5 kg på 12 uker.


Deltakerne fikk også et lavere nivå av insulin, noe som reduserer risikoen for diabetes og hjertesykdommer.
Les mer her på dinside.


* I denne artikkelen fra forskning.no så kom det frem at nylig opererte hjertepasienter kan redusere kolesterolnivået i blodet betraktelig, dersom de spiser en grapefrukt hver dag.


Studien, som ble ledet av Hebrew University i Jerusalem, føyer seg inn i rekken av resultater som peker mot at sitrusfrukter har en positiv effekt på hjertet.


OBS!
Alle bør ikke umiddelbart kaste innpå grapefrukt.
Forskerne advarer folk som bruker reseptbelagte medisiner mot å spise frukten, hvis de ikke har sjekket med lege eller farmasøyt om medisinen påvirkes av inntaket.


Pasientene som spiste enten rød eller hvit grapefrukt over en periode på 30 dager, hadde en klar nedgang i fettstoffer i blodet. De som ikke spiste frukten opplevde ingen nedgang, melder universitetet.


Sist, kolesterol er bra for kroppen og helt nødvendig for cellene våre! Men kroppen klarer å produsere det den trenger selv. Det vi ikke trenger er kolesterol som dannes fra inntak av matvarer som inneholder ugunstig fett.


God lørdag og god Grapefrukt!
 - Agnete

(teksten tuller seg litt her, så derfor en del ulike skrifttyper:=))

tirsdag 31. mai 2011

Motivasjon for å kutte ned på sukker? Se video og bli inspirert!





Sukker er mat til sopp/candida. Stikkord er at en overforsuret kropp, som ofte skyldes høyt sukkerinntak, har et miljø der sopp og mikroorganismer trives. Dette miljøet trives også kreftceller seg i, og denne italienske legen ser en klar sammenheng mellom sopp & kreft. Dette er skremmende lesing, men samtidig så blir jeg full av håp. Å forebygge kreft er faktisk mulig, og sukker er en viktig brikke i det hele. Jeg skal kommentere denne artikkelen i det nærmeste og forklare best mulig ut fra mitt syn som mikroskopist. Jeg ønsker først at de som er intressert leser den.


Nå over til videoen:



Han argumenterer for at for mye sukker/fruktose,
og for lite fett gjør at vi blir syke og fete.
Sunt fett er ikke farlig, men sammen med mye karbohydrater blir det en dårlig kombinasjon for kroppen vår.
Høyt sukker/karbohydratinntak fører til mange av livsstilssykdommene som omgir oss overalt. 


Utfordringen er at ettersom sukker er så billig, så tilføres det nesten alt av behandlete matvarer en finner i butikken.


Tips for å redusere sukker/karbohydratinntak:


Velg rene matvarer & lag mat fra bunnen 
- Du har da kontroll over hva du får i deg + næringen for behandlet mat får mindre etterspørsel & tvinges til å tilsette sunnere ingredienser forhåpentligvis.


Kutt ned på brødmåltidene
- Vi trenger ikke brødmat 3 ganger om dagen. Erstatt noen av måltidene med grønn smoothies, suppe, wok eller en salat! Ta gode oljer ved siden av, og tilsett den type proteiner du vil gi kroppen din, for eksempel: Hemp, Laks, Tofu. For å få noen effekt så bør en kutte ned på ris og brød som tilbehør til det du lager, eller så er en like langt.

- Erstatt brødet med knekkebrød. Oppskriften du finner under Brød & knekkebrød inneholder ca. 3 g karbo per knekkebrød. Det er så lavt ettersom det er mandelmel i oppskriften, det er et lav GI (lite karbohydrater) produkt. En vanlig brødskive inneholder til sammenligning ca. 20-25 gram.

Velg sunn kos i stedenfor usunn kos når du har anleding!
- se under sunn kos for tips:)

Spis til faste måltider
- noen må spise oftere enn andre. 3-4 timer mellom hvert måltid er fint, dette vil bidra til at en har et jevnere blodsukker. Når du lar det gå for lenge så daler blodsukkeret og søthungeren setter inn som bare det! Ha alltid med mandler, valnøtter, avocado eller oppkuttete grønnsaker i vesken til store og små.

Kutt ut brus - kutt ned på juice
- hva skal en drikke da?
Renset vann, soyamelk/rismelk/havremelk i moderate mengder, grønnsaksjuice (se superdrikker!) og supergreens (se Drikk dine grønnsaker) & urtete. Kokt vann som er romtemperert, tro det eller ei, er utrolig godt og hydrerer kroppen på en super måte!

Erstatt frukt med grønnsaker
- 5 om dagen betyr ikke 5 frukt om dagen. Frukt blir som sukker i kroppen. 1 frukt + 4 grønnsaker bør en prøve å innta i steden for 5 frukt. Enkle måter er å ha oppkuttede grønnsaker, grønnsaksjuicer, grønn smoothies & middager som inneholder mye grønnsaker. 

Skill mellom hverdag & fest, så kommer en langt!


Personlig erfaring på tampen: Dette er min værste fiende og den har jeg slitt med siden jeg var liten. Har alltid følt meg avhengig av sukker.. For de som føler det samme, så er det nesten bare en utvei: å kutte det helt ut. Prøv i 14 dager med 0 sukker, og du vil kjenne at suget avtar!  Tabletter med Krom kan være til hjelp når en prøver å trappe ned. Kutt ned hjemme, og unn deg det de gangene en er i besøk eller ute på middag.

Agnete




mandag 30. mai 2011

sunn fastfood til barn!

I dag er jeg så positivt overrasket og hoppende glad!
Mine barn er vanskelige i middagsveien, det er et faktum.
Men vi øver og vi øver, 
og undertegnede har kommet frem til at nok er nok :)
De vet det ikke selv, men de går en variert tid i møte...


Gleden var stor på butikken i dag når jeg så at Lerøy hadde kommet med nye lakseburgere!
Innholdet er veldig bra - fri for melk og hvete, og 94 % laks! 
TAKK Lerøy, dere har skjønt det :)


Så da ble det lakseburger på menyen, og tilbehøret ble slik:


Esekielbrød - to tynne skiver i brødrister (helsekost)
Lakseburger - krydret og stekt i Cocosa (kokosolje for steking)


Dressing ble laget i en fei 50/50:
grønn pesto uten melk fra Suma (kinsarvik.no)
soyakremost med hvitløk fra Tofutti (Ica, Meny, helsekost)


Crispsalat, cherrytomater, agurkt & rødløk.


Nichlas på 4 år utbrøt: Jeg elsker fisk mamma!
Han har nettopp funnet ut at fisk er tingen for han, etter å ha jobbet hardt for å få oss til å forstå at kjøtt, det liker ikke han.


Sunn & god middag til travle dager!
Agnete

fredag 27. mai 2011

Dagens lunsj!

Dere finner oppskrifter på bloggen:) Under salaten skjuler deg seg et nydelig glutenfritt knekkebrød, heartbeat rødbetejuice i glasset og produktene får dere i butikk og på kinsarvik.no. Pestoen anbefales på det varmeste. Hempfrøene er en unik proteinkilde ettersom de inneholder alle aminosyrene. Enjoy!


Agnete

Sommertips for huden

Sommeren nærmer seg! 
Vi har enda litt tid til å gjøre den klar for solens sterke stråler.


Et par tips:


- begynn å ta betakaroten


Betakaroten er et fargestoff som finnes i planter,
og tilhører familien Karotenoider. 
Det omdannes til vitamin A i kroppen og lagres i hudcellene hvor det setter fart på dannelsen av kroppens egne fargepigmenter.
Dette gir en jevnere, dypere og mer varig brunfarge.
Fås på helsekost.


- oljepåfyll


Øk inntak av gode, sunne oljer i kosten, dette vil beskytte huden bedre.


Jeg vil anbefale Udo`s Choice eller Oil of life fra helsekost.
Disse to er plantebaserte. Udo`s choice inneholder omega 3, 6 & 9 i en unik kombinasjon 2:1:1.


Fint å kombinere med Eye Q som er laget av fiskeoljer,
finnes i kapsler eller flytende.
Dr. Bondevik (hudlege fra Oslo) anbefaler høye doser noen uker før soling, 
ca. 4-5 ss om dagen totalt.
Forhør deg på helsekosten, og vurder det utifra hvordan en spiser til vanlig.


Øk opp oljer til de små også, 
de trenger den ekstra solbeskyttelsen de kan få!
Ved å øke oljeinntaket, så kan dette i tillegg hjelpe tørr hud, eksem og treg mage!
Har hatt guttene mine på "oljeskift" i en måned, og huden deres begynner å bli som babyhud igjen etter en tørr vinter :)

Agnete

mandag 9. mai 2011

Limy sommer drink!


Årets sommer drink!


Dette var dagens frokost!
Det er en variant av den grønne avocado smoothiesen - etter min smak, en bedre variant:)
Denne er mye tynnere i konsistensen og smaker mye av god syrlig lime. 
Dersom en tar mye isbiter i så blir den god og kjølende på varme dager!

På min tur litt senere fant jeg ut at dette er jo den perfekte alkaliske/basiske drinken til sommerens fest!
Alkohol blir aldri sunt, derfor var jeg noe usikker på om jeg skulle ta dette tipset med på denne siden. Det er nå likevel slik at det viktigste er hva en gjør i hverdagen, og så kan en skeie ut i ny og ne:)
Når en gjør det så kan det jo være greit at det blir en viss 
balanse i det en gjør.

Dere husker 80/20 og 70/30 fordelingen?
Dette er for de som prøver å leve 70% basisk og 30% syre, eller enda bedre 80/20.

Konklusjonen min på tur ble: 
dersom jeg mixer denne smoothiesen med vodka, så blir det nesten en fordeling på 70/30.... dette er vel ikke helt etter "boka". Det er likevel bedre enn alkoholholdige drikker med mye sukker og gjær i! Forhåpentligvis så kommer en seg også raskere dagen etter..

Do like this:

Limy love drink
1 agurk
2 - 3 skrellet lime
2 hender spinat eller alfalfa spirer
1/2 avocado
1/2 ts stevia (søt urte som fås på helsekost)
12-15 isbiter
Blend i vei!

Drikk den slik når du vil ha en god og hydrerende drikk!

Vil du at den skal gjøres enda sunnere og mettende så tilsetter du:
Supergreens
pH dråper
klorofyll
proteinpulver av hemp

Varier smaken med:
sitron
grapefrukt
kokosolje (cocosa)
ren vanilje

Til festligheter:
vodka 

Enjoy!
-Agnete