tirsdag 25. september 2012

Jeg trenger en pause..

... fra måten samfunnet tenker at vi skal ordne opp i menneskers helse.
Nå skal jeg være veldig ærlig.

Jeg er så glad for at jeg har startet [supersunn] og jeg føler selv at dette var det som var 
"meant for me" til å drive med. 

Det er samtidig en stor byrde å bære. Det er fordi at hver gang jeg ser på tv/aviser eller hører hva folk har å stri med enten fysisk eller psykisk så tenker jeg: "men dette kan en jo ordnes opp i på en naturlig måte - dersom en tar tak i det tidlig nok". Samarbeid mellom ulike instanser er nøkkelen til varig god helse for Norges befolkning.

Det som det ofte står på er om den enkelte er villig til å gjøre den jobben som kreves av de. Det er HELT avgjørende for et godt resultat. Det å tørre å tenke at dette trenger jeg - og gjør jeg den jobben nå, så sparer jeg meg selv for mye plager senere i livet. Det er så enkelt å si til seg selv: " jeg tar det litt senere, akkurat nå er dette mye viktigere og jeg har ikke tid til å ta tak i det nå". Helsen er det viktigste, det gjør at du har det bra med deg selv og i forhold til alle og alt rundt deg her i livet. Når den svikter, så svikter store deler av grunnlaget under deg.

* Skal en gå kraftig til verks så kan en velge kraftig detox (for å nulltsille kroppen og bidra til at den skal helbrede seg bedre selv). Er du syk, så må du bli fulgt opp av noen som driver med dette profesjonelt. 

* De fleste må innse at en må gjøre endringer i kosten sin som er varige og som er tilpasset deg (dietter er tull og vas, beklager). Men det er forskjell på hverdag og fest - det du gjør i hverdagen er viktigst. Fravær av melk, hvete eller gluten, sukker, e stoffer og gjær - kan gjøre en STOR forskjell alene. Det skaper en mage/tarm i balanse og det er her størstedelen av vårt immunforsvar sitter. Tilstanden på mage/tarm bestemmer vårt næringsopptak, som igjen påvirker kvaliteten på vårt blod og vår kropp. Grønnsaksjuicer og næringsrike smoothies kan være kanskje de viktigste måltidene du kan implementere til deg og dine.

* Hårmineralanalyser er mange på vei til å oppdage hvor viktig og forebyggende kan være. Det er som en selvbiografi å få tilbake rapporten. Den sier mye om hvorfor kroppens hormonelle kjertler f eks ikke fungerer tilfredstillende, hvorfor du mister hår, er benskjør, stive ledd, er hyperaktiv, stresset eller kjenner at din psykiske helse ikke er som den skal + mye mer. Heldigvis at vi har en lege i landet som også har innsett dette og jobber med dette. Les artikler her. Analysen kan tas via meg, ved spørsmål: agnete@supersunn.no.

(PS: ser på god morgen Norge, en frisør som tipser om hvordan en ikke mister så mye hår under graviditet... synd at han ikke kan noe om hårmineralanalyser som gjør noe med håravfallet på en effektiv måte... det har jo med at barnet tar til seg de næringsstoffene vi trenger - derfor må vil tilføre mer av de i ulike perioder i livet og skreddersydd den enkelte.)

* Vi må stille krav til hvordan maten behandles som vi får "servert". Det er skremmende utvikling i bruk av sprøytemidler, vaksiner og hormoner som befinner seg i maten som selges. KIWI som heldigvis har momsreduksjon på grønt - I LIKE, men VELDIG TRIST at de ikke har ET produkt som er økologisk på den butikken jeg går på... Støtt opp om små lokale forhandlere, det er mange som leverer økologisk grønt på døren! 

* Sprøyter, medisiner, operasjoner, quick fix er ikke alltid løsningen på de utfordringene vi har i kroppen vår. Spør deg selv: HVORFOR har jeg dette? Det er jo som regel en ÅRSAK til det. Jeg kjenner at jeg er så sint på hvordan helsevesenet fungerer, det er noe som er helt riv ruskende galt på så mange områder. Vi fjerner det ene og det andre i kroppen vår, med håp om at det skal gå bort... TJA, det gjør ikke alltid det dessverre. Fordi en gjør ikke noe med årsaken, en fjerner bare en del av problemet. Alt som er naturlig i kroppen vår er der av en grunn. Det som kommer der unaturlig, kommer også av en grunn.

LYTT til kroppen din, STOL på kroppen din og 
gjør dine egne VALG ved siden av det legen anbefaler deg. 

Det krever noe av deg, men det gir deg mye tilbake i neste omgang.

... over til pausen.
Den skal jeg ha snart! Jeg venter en baby 4 november (3 gutt :) ). 
Om jeg klarer å skru av hjernen i forhold til [supersunn] - det gjenstår å se..
Jeg tror ikke jeg blir så lenge borte, og når jeg kommer tilbake så blir det kanskje en 
hel del endringer i [supersunn]. Jeg har mye jeg har lyst til å gjøre og kjenner at jeg må 
mobilisere dette samfunnet til kamp for god helse i Norge. Koste hva det koste vil :)
Dere vil kanskje oppleve en enda mer ærlig [supersunn] som tør mer å si hva vi mener.

Jeg vil understreke at det er forskjell på hverdag og fest - [supersunn] er ingen fanatisk kostholdsretning - men der vi gir deg verktøyet til å gjøre deg [supersunn] på din måte og det nivået du ønsker. Det ene utelukker ikke det andre.

Mange lurer på om jeg lever sånn eller sånn. Jeg er [supersunn] på min måte - der hvete/gluten, kumelk og gjær er stort sett borte. Sukker i den grad jeg klarer (ettersom jeg gjerne STOR koser meg med snop innimellom, kino uten snop... er som en himmel uten stjerner - hehe :) ). Spiser daglig grønnsaksjuice, smoothies med supermat og spiser kjøtt, fisk etter blodtypen min + mest mulig rawfood. Kjenner at rawfood gir meg energi og jeg er mindre glad i ihjelstekt mat i dag enn før. Det tapper kroppen for energi..

Vanskelig? Det blir en livsstil - der de nye vanene blir varige vaner som er helt naturlig som de gamle. 

Jeg føler at kroppen min nå er såpass i balanse at jeg kan skeie ut med en fest, velge det jeg vil på en restaurant eller når jeg kommer på besøk til noen. Det kunne jeg ikke i det året jeg var på diett for å rette opp i en skakkkjørt kropp for noen år siden. Jeg tilfører også riktige mineraler, og det kjenner jeg har hatt veldig god effekt på kroppen min! (særlig viktig nå når jeg er gravid. Det har resultert i mindre vann i kroppen, ingen håravfall og de dagene jeg tar full dose og er flink: ingen leggkramper). Alt dette hadde jeg mer i forrige svangerskap.

Mange har sikkert fulgt meg en stund og vet at årsaken til at jeg startet [supersunn] er min eldste sønn Fabian. Les mer her om det. Han er mye bedre, men han er et lite case ennå - småspist, ikke helt tilstrekkelig næringsopptak - så den jobben fortsetter og jeg føler at det gir meg styrke ift når jeg skal hjelpe andre i samme situasjon og jeg har stor grad av empati for at det ikke er enkelt med kostholdendringer i forhold til barn. ET TIPS! Undersøk alt en kan via en lege først, cøliaki, allergier osv først. Sånn at en vet hva en kan utelukke. Spør meg gjerne på mail hvis du lurer på hvordan jeg anbefaler at en går fram.

For de som ennå henger med:
Ha en UTROLIG fin dag!
Stor klem Agnete


1 kommentar:

  1. Kjempeherlig innlegg...er så enig med deg, og vil så gjerne lære mer, men nå venter vi på Hårmineralanalysen først ;) Lykke til med svangeskapets iste innpurt. Klem fra Evy ;)

    SvarSlett