torsdag 12. juli 2012

Sommerhilsen!

Nå har jeg hatt lang nok ferie og er klar for å blogge litt igjen :)
Utrolig kjekt å se at så mange har vært inne på siden selv om det har vært stille fra min side i det siste...
Jeg trengte en liten pause etter 7 kurs i mai/juni, og av og til er det godt å bare koble ut litt.
Det var utrolig kjekt å holde så mange [supersunn] introkurs i vår - jeg kommer til å fortsette med de til høsten også! Første blir torsdag 30. august - påmelding via kontaktskjema på nettsiden min :=)
Jeg arrangerer også kurs for bedrifter som ønsker å tilby dette til sine ansatte. Ta kontakt for priser og tilgjengelighet.


Rå nydelig sjokoladekake <3
I tillegg så har jeg begynt å forberede meg til et kurs som jeg gleder meg VELDIG til!
[supersunn] kake, sjokolade & snacks..... 


Her blir det mye spennende som vi skal jobbe oss gjennom, alt laget rawfood! Det vil si at ingen stekeovn på dette kurset :) Det blir kos som er proppet med næringsstoffer og supermat ingredienser. Det er mektige søtsaker, så en klarer seg ofte med mye mindre enn når en spiser vanlige kaker, sjokolade og godteri. Søtningen kommer hovedsaklig fra agave sirup, dadler, fiken, palmesukker, stevia..


Skal legge ut litt oppskrifter nå i sommer for de som har lyst til å prøve ut noe av det jeg lager! Har lovet å legge ut oppskrifter på nettsiden min og ja, de kommer snart! Men her på hytten har jeg et utrolig dårlig nettverk som det tar 100 år å laste opp bilder med, så bare ha litt tålmodighet - så kommer de snart!
Det kommer både søte sommer fristelser, nye smoothies, salater +++


Husk på å spise sesongvarer nå, helst økologisk (ref. det som har stått i avisene om at mye av det vi spiser er det mye sprøyterester i - helt tragisk), øk opp mengden grønnsaker og rå mat. Det er så mye enklere å spise rå, ubehandlet mat nå i sommer måndene. Her går det mye i bærsmoothies & grønn smoothies med supermat, rå nydelig bokhvetegrøt, rå sjokolade mousse, salater med oljedressinger ++ Men jeg unner meg også rips & jordbær med kremfløte & palmesukker (GI 35! og det er rått, med næringsstoffer bevart).... det er bare heelt nydelig!


Nyplukket rips med kremfløte eller soyafløte & palmesukker
For de som har fulgt meg en stund så vet de at det meste av maten jeg lager og har på kursene mine er uten kumelk. For mange som kun har intoleranser mot melk ( og ikke allergi ) så kan en tåle små - moderate mengder med kremfløte, seterrømme og setersmør/bremykt ettersom det er mindre melkeprotein i dette. Prøv deg frem og finn ut hva som fungerer for deg og dine.


Ps: sjokoladekake oppskriften kommer i morgen! Den er verd å vente på skal jeg si dere :=) Jeg jublet når jeg smakte den, den ble skikkelig god sjokolade fudge kake....nam!!  Bounty som er avbildet på facebook kommer også - de er også en av mine favoritter.


Glad for at det kommer litt besøk på hytten, sånn at jeg slipper å spise alt jeg lager selv :=)


God sommer videre alle sammen - 
godnattklem fra det blide sørland!

2 kommentarer: