onsdag 2. mai 2012

"La mat være din medisin og medisin være din mat" - sagt av Hippcrates for 2500 år siden!

En artikkel som er verd å lese! "Leo (3) og Ask (4) - Fikk nye liv når de la om kostholdet".


Dette er hovedgrunnen til at [supersunn] ble til. Jeg skal stå på til jeg blir gammel og grå for at flest mulig skjønner hvor viktig maten er for helsen vår, både autisme som i artikkelen - men nesten alle ubalanser og sykdommer.

Stol på kroppens helbredelsesevne og "go back to basic" - vi er ikke laget for all den ferdig maten som vi blir tilbudt i butikken i dag. Melk og hvete/gluten som vi anser som de mest naturlige næringsstoffer - er dessverre for de fleste ikke så natrulig som man tror.


For mange barn og voksne så får en et signal om dette tidlig, og det er da naturlig å legge om kostholdet.

MEN, for mange av oss, så handler dette like mye om forebygging. Når mange sier til meg at de tåler alt, så må jeg si at svaret er nja. De fleste livsstilssykdommer kommer senere, som et resultat av den maten vi spiser over lang tid. Det vil si at plutselig renner begeret over, og den maten vi trodde vi tålte, er den som har vært grunnlaget for sykdommene.

 Melk, hvete, gluten, sukker og gjære er syredannende matvarer. Dersom en spiser mye av dette over lang tid, så skaper man en sur kropp. I en sur kropp trives bakterier, virus og sykdommer. Gluten er nesten ikke bra for noen, og de fleste får en bedre fordøyelse uten. Spelt kan være et unntak, siden gluten er annerledes i denne enn i hvete. Derfor anbefaler jeg en kombinasjon av Esekielbrød (spelt og lite gjær) og glutenfrie knekkebrød når en velger kornvarer kornvarer. Havre, hirse og bokhvete er også naturlig glutenfri.

Spis mest mulig basisk mat og vann, mye rå og ubearbeidet mat og med mest mulig fravær fra hvete/gluten, melk, sukker og gjær = [supersun] sin filosofi :=) Les mer påwww.supersunn.no.

Veien kan av og til være lang og kronglete, men det er som oftest verd strevet! Ta symptomer på alvor og lytt til kroppen din, den hvisker deg små beskjeder hver dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar