tirsdag 29. mai 2012

Grønne sunne drikker!

For en pinse det har vært - det gjør godt med forsmak av sommervarme! Jeg får så lyst på friskpressede grønnsaksjuicer når varmen kommer og vil dele et par oppskrifter med dere. Greens pulver er et alternativ til disse dersom du ikke har juicepresse og vil nære kroppen i løpet av sommeren!
GREENS
Grønne drikker er utrolig sunt for kroppen! Dersom du vil så kan den grønne juicen lages enda grønnere ved å ta i et greens produkt. Greens pulver inneholder ofte spirer, byggress og hvetegress - sammen med andre grønne grønnsaker. Disse pulverne har et svært konsentrert innhold av klorofyll (blodbygger), høyt næringsinnhold og mye antiokisdanter. Det er et basisk tilskudd (høy pH) som derfor er bra for blodet vårt, det renser kroppen og fordøyelsessystemet og det er levende mat som gir oss og cellene umiddelbar energi! Kan det bli bedre? 


Dersom du ikke har juiepresse så kan greens tas rett i smoothies, i en ferdig juice av god kvalitet eller i vann. Jeg har drukket det i vann i mange år og det går helt fint! Det var uvant i begynnelsen, men når kroppen blir vant til det så etterspør den det etterhvert. Jeg syns personlig at det gir meg energi og hydrerer kroppen bedre enn vanlig vann. Derfor er det supert å ha med seg på ferie der det er varmt! Jeg foretrekker å drikke juicene som de er og drikke greens i vann mellom måltider eller ta det i smoothies. Unngå å blande greens og sitrus.


Ps! Greens finnes i kapselform også :=)


TRENINGSDRIKK
Dersom du vil bli vant til å drikke greens i vann så start med det når du er skikkelig tørst som under trening! Da heller en ofte i seg alt uansett og dette er en fantastisk treningsdrikk. Ta gjerne i pH dråper for å høyne pH i vannet og oksygenopptaket i kroppen. Denne drikken kan gjøre deg mer utholdende og bedre restitusjon etter trening!


OPPSKRIFTER PÅ NYDELIG JUICE!


... en av mine favoritter:


GRØNN JUICE 
1 agurk
1/2 - 1 sitron (uten skall)
2-4 cm ingefær
1 brokkolistilk hvis du har
2 grønne epler
2-4 stilker stangselleri
Isbiter


Eventuelt 1/2 -1 måleskje med greens.


- velg økologisk når du har mulighet til det og skyll det godt. Frukt og grønt som er økologisk kan fint brukes med skall, mens de som er sprøytebehandlet kan du skrelle om du vil. Jeg har en Chanson vannrenser som lager vann med høy pH (10-11) og dette er med på å fjerne sprøytemidler. 
- sitron hemmer opptaket av klorofyll fra greens, så da må en unngå å ha sitron i.
- utelat eple dersom du vil ha den 100% grønnsaksjuice.


GRAPEFRUKTJUICE
Variant 1:
2-3 grapefrukt
1 sitron
2-4 cm ingefær
Isbiter
- denne er syrlig! Veldig rensende for kroppen og særlig leveren. 


Variant 2:
5 rød grapefrukt
4 appelsiner
10 - 15 jordbær
Knust is


- Juice først skrelte grapefrukt og appelsiner. Blend det sammen med jordbærene. Ta i is her eller knus den og hell den oppi drikken.


Obs!
Grapefrukt er slimløsende og betennelsesdempende og skal kunne hjelpe på cellulitter!
Det skal også kunne senke kolesterolet ved å begynne måltidene med 1/2 grapefrukt. 
Jeg er hektet på dette. Før kunne jeg aldri spist en grapefrukt, syns det var så beiskt - men smaksløkene endres når en har smakt det noen ganger :)


UTSTYR

Juicepressen jeg har er kjøpt på Elkjøp og er av merke Phillips (motor 750 w). Den koster rett over 1000 kr. Jeg er veldig fornøyd med den. Det finnes helt sikkert bedre og dyrere, men denne er fin til å komme i gang med. Dersom de er dyrere så skyldes dette ofte at de utnytter juicen bedre og varmebehandler frukt og grønt mindre. Jeg ser at Phillips har kommet med en dyrere variant også.

ULIKE GREENSPULVER I NETTBUTIKKEN VÅR
Les mer om de ulike greenspulverne vi har i nettbutikken her. Vær obs på at purely greens max fra Pure Planet og Clean Greens fra Pukka inneholder alger, det gjør ikke Pukka hvetegressjuicepulver. Gravide bør unngå spirulina og være noe forsiktig med greens. Jeg skal skrive mer om dette i nærmeste framtid, dersom du har spørsmål med en gang så send meg en mail på agnete@supersunn.no. Her finner du en gravidpakke som inneholder oppskrifter sånn at en kommer i gang! Den er uten et greensprodukt og med algen Chlorella (ettersom gravide bør unngå spirulina på grunn av måten de renser kroppen på).


Har du gode oppskrifter på juice så del gjerne:)


Ha en fin dag!
Klem Agnete  


Ps! Følg meg gjerne på facebook. Jeg liker nok bedre å dele info der enn med blogging, og du finner ofte mer info der enn her :)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar