tirsdag 10. april 2012

Kosthold & barn

Spennende lesing der en fokuserer på forskning på sammenhengen mellom mat og barns atferd, her finner dere artikkelen. Dette er grunnen til at [supersunn] anbefaler alle å redusere/unngå hvete, melk, sukker og tilsettingsstoffer Dette gjelder ikke bare de som er virkelige allergiske, men de fleste av oss kan ha positive effekter ved å redusere/unngå disse. De kan forårsake immunreaksjoner som i første omgang ikke oppleves som matrelatert, men dersom en åpner opp for det så er det helt klart at angst, depresjon, atferdsvansker og rett og slett humøret vårt blir påvirket av det vi spiser! Det kan være en form for proteinintoleranse (særlig fra gltuen og melk). For de fleste av oss så kan denne testen unngås å tas, det er bare til å se på blodtypedietten så ser en at de fleste blodtyper bør unngå hvete og særlig A og O bør unngå melk.


Obs! Dersom en skal legge om kostholdet for barn så anbefaler jeg å få noen med god kunnskap rundt til å hjelpe en, slik at barnet får dekket sitt næringsbehov. Det er INGEN problem å dekke det uten hvete og melk, men en må vite hva en skal spise i stedenfor. Det fins mange gode erstatninger og andre matvarer som gir deg mer og bedre næring enn melk og hvete. Her i Norge høres det jo ut som om vi går under uten kumelken. Det er strengt tatt motsatt. Kroppens benstruktur blir svakere ved å drikke melk, vi blir rett og slett lurt til å tro det motsatte. Jeg blir bare utrolig opprørt av hele opplegget. Husk at dersom du eller barnet ditt drikker melk og bruker en del melkeprodukter så er sannsynligheten stor for at du har magnesium mangel. Pass derfor på å spise magnesium rike matvarer eller ta magnesium tilskudd.

Les mer på www.supersunn.no. Det er et supert tidspunkt å ta en hårmineralanalyse når barnet er lite, det kan forebygge for mange ulike sykdommer senere i livet. Da får en det svart på hvitt hvordan mineralbalansen er i kroppen for store og små.

Dr. Reichelt ved rikshospitalet gjør en fantastisk jobb i forhold til barn og adhd, der en særlig fokuserer på ulike matvarer (gluten og melk) som kroppen ikke klarer å bryte ned i tarmen og der næringsstoffene blir som opioide peptider (det blir som morfin for hjernen). Dette påvirker igjen atferden til disse barna og også voksne. Selv om opioide peptider kan spille en rolle i mange alvorlige lidelser, er det nok mer vanlig å oppleve mer diffuse plager som konsentrasjonsproblemer, energiløshet, depresjon, mageproblemer og angst. Dette kan være symptomer på lettere former av proteinintoleranse. Les mer her for hvor en kan få utført testen:http://www.neurozym.com/default.asp?gruppe=201

Dersom du har noen konkrete spørsmål vedrørende ditt barn eller deg selv, så svarer jeg mer enn gjerne på mail: agnete@supersunn.no.

Det er også nevnt et prosjekt i et fengsel der de innsatte fikk riktig vitaminer/mineraler og fettstoffer. Det er en liten drøm å kunne komme inn der å utføre hårminerlanalyser.. Det har blitt gjort i USA, og atferden til de innsatte ble veldig endret når de fikk riktig næring. Tenk på hva en kunne unngått av kriminalitet dersom fokuset ble endret til å inkludere kosthold i behandling?!



Det er mange områder med forbedringspotensiale - jeg kjenner at barna ligger hjertet mitt nærmest. 


Ha en fin dag alle sammen!
Klem Agnete


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar