onsdag 29. februar 2012

Vår = detox tid!

Detox
Ved å gjennomføre en rens så vil kroppen kvitte seg med gamle avfallsstoffer. En nullstiller kroppen på mange måter og en reaktiverer det naturlige avgiftningssystemet slik at det fungerer mer optimalt. Gamle symptomer og plager kan sakte men sikkert forsvinne. En får ofte et bedre næringsopptak etterpå. For mange så kan dette være en kickstart dersom en ønsker å gå ned i vekt.

Ved å gjennomføre en detox med mye rawfood så får kroppen protein av høy kvalitet, antioksidanter og masse livskraft gjennom frukt, grønnsaker, frø og spirer. Rawfood er mat med maksimalt næringsinnhold som gir kroppen energi!

Vel så viktg er hverdagsdetoxen! Å starte dagen med grønne drikker, grønnsaksjuice og grønne smoothies kan bety mye for avgiftning av kroppen og være med på å holde kroppen i balanse etter en lengre gjennomført rens. En faster helt naturlig hver natt, og kroppen bør få ca. 12 timer til å gjøre dette. Derfor bør kjøkkenet stenge ca. kl 19.00 og åpnes opp igjen ved å drikke seg gjennom frokosten med grønne lekre saker!

[supersunn] vil tilby ulike former for detox!

Detox produktpakker 
Det vil være to ulike detoxpakker tilgjengelig. Den ene er en som heter hverdagsdetox, og som kan kombineres med din vanlige hverdag. Den består av produkter fra Pukka: detox te, Clean Greens pulver eller tabletter og aloe vera juice.

Detoxpakken er for dere som ønsker å gjennomføre en lengre og mer omfattende detox. Den innholder ulike produkter som hjelper kroppen med avgiftningen og den kan kombineres med to ulike typer detox: 

21 dager
De som ønsker å gjennomføre en 21 dagers detox anbefales å la seg inspirere av CLEAN.
Programmet til CLEAN og tilhørende oppskrifter finner en på www.cleanprogram.com. Dette er en rens som er ment til å kunne gjennomføres i hverdagen. Denne består i hovedsak av 2 smoothies morgen og kveld, 1 måltid til lunsj og ulike tilskudd. Jeg anbefaler alle å kjøpe boken dersom en ønsker å lese mer om detox før en starter. Boken er fantastisk skrevet og veldig informativ om hvorfor detox er så bra for oss å gjøre daglig, ukentlig, måndedlig og årlig. Denne åpner opp for ulike typer kjøtt og fisk til lunsjmåltidet, men kan også gjennomføres med kun grønnsaker/rawfood.

3-10 dager
Dette er en flytende faste. Her spiser en kun grønt og alt er flytende i form av smoohies, grønne drikker, juicer og supper. Denne rensen kan tas over ca. 3-10 dager. Den er noe hardere, men en gjennomfører det til gjengjeld på kortere tid. Denne er inspirert av liquid feaste av Dr. Young, men med [supersunn] sine tilpasninger i forhold til oppskrifter og produkter. En 3 dagers detox kan i seg selv gjøre underverker for kroppen!

Tips!
Det kan være at ikke kroppen din er klar for å gå rett på en detox. Det anbefales alltid å trappe ned på ulike matvarer før en begynner. Kaffe, nikotin, alkohol, sukker, kjøtt, hvete og melk er blant de som bør unngås. Hvor lenge du bør trappe ned avhenger av din helsetilstand, diskuter det gjerne med din lege på forhånd. Se mer på www.cleanprogram.com


Jeg kjenner meg klar igjen snart! Men jeg tror nok det blir en flytende faste for min del - det er det som går sammen med hverdagen om dagen!3 kommentarer:

  1. Hei... hvis man skal kjøre en flytende detox kur, hva må man ha av produkter? og hvor mange kalorier inneholder en daglig dose?( en som trener seg opp til Bergen -voss som lurer ) :-)

    SvarSlett
  2. Hei! Beklager sent svar, er på vinterferie :-) kalori inntaket kan du bestemme selv ut fra hvor mye oljer du tilfører kroppen når du renser! Men de dagene du renser bør du trene rolig. Min personlige erfaring er at en trenger et produkt med fiberhusk og et med magnesium oxide;feks 4 salts eller oxy tarm. Dette bidrar til at en renser bra. Resten er frivillig! Men da bruker jeg et grønt gress pulver, gode oljer, alger, pH dråper. Mye av dette er basedannende, ettersom målet er å få opp pH i kroppen, slik at en kvitter seg med syre og avfallsstoffer. Hemp og chia er kilder til lettopptakelig protein kilder! Jeg legger ut et opplegg over helgen! Skal regne på kalorier :) send meg en Mail dersom jeg skal skreddersy et opplegg for deg! Agnete@supersunn.no.

    SvarSlett
  3. Hei! Se dagens innlegg! Jeg kan sende deg et opplegg hvis du vil, hvis du sender en mail til post@supersunn.no. Jeg vil anbefale deg å ta en rask detox på 3-5 dager ( avhengig av din helsetilstand). Det er ikke mye kalorier i grønne supper, grønne drikker og juicer, men en kan faktisk få i seg oljer med 1000 kcal om dagen hvis en ønsker det. Men de dagene en renser så skal det ikke være fordøyelsessystemet som skal få energien, men selve utrenselses prosessen som skjer i kroppen. Det er jo ennå en stund til Bergen - Voss, så jeg tror dette vil gå helt fint å gjennomføre i april f eks. Mvh Agnete

    SvarSlett