tirsdag 6. september 2011

Barn med Adhd

Ble tipset på facebook om en artikkel fra aftenposten.
Som dere mange vet så er adhd det området 
jeg på sikt har lyst til å jobbe mye med.
Jeg mener at før en setter i gang med medisinering 
så bør alt annet være prøvd ut!


Det kan være mange grunner til at barn trenger disse medisinene,
og en del av dem kan nok forsvares. 
Det er nok dessverre slik, eller heldigvis! at en stor andel av disse barna hadde blitt bedre ved å leve på et kosthold uten gluten, melk og sukker. Tilskudd av gode oljer som Eye Q vil også hjelpe dem selvfølgelig.


Hentet fra ulike artikler:
" Dr. med. Karl-Ludvig Reichelt ved Rikshospitalet har gjennom sitt forskningsarbeid bl.a. funnet ut at spesielle proteiner i korn og melk kan utløse psykiske lidelser som ADHD og autisme. Problemet for mange av disse pasientene er at de har for lite av enzymene som bryter ned proteiner fra f.eks. kasein i melk og gluten i brød. Det blir da dannet opioide peptider som ligner på signalmolekylene i hjernen, som forstyrrer dens normale aktivitet. Pasienter som går på melke- og/eller glutenfridiett vil i en stor grad redusere sine symptomer, og dermed fungere mye bedre i samfunnet. (han vant brobyggerprisen for dette i 20005)."


Mine personlige råd: ta en urintest for å sjekke om barnet har ubrutte peptider i urinen. Kan bestilles her: Neurozym.


Hvis det viser seg, prøv ut 
melkefritt og glutenfritt i 2-4 uker 
- de fleste vil med stor sannsynlighet merke forskjell på barnet!


På sikt så vil det bli egne supersunne barn kurs som handler om dette. Det vil også i det nærmeste bli lagt ut oppskrifter tilpasset barn som lever uten gluten og melk. 


Dersom noen er intressert i et spesialtilpasset opplegg til sitt barn så kan jeg bidra med det. En hårmineralanalyse av et barn kan indikere om det er ulike mineralubalanser som bidrar til at symptomene blir værre. 


Da må jeg ha litt informasjon om barnet først ,og i løpet av et par 3-4 uker så får dere svar på hårprøven (den sendes til Trace Elements i USA. 


Dette ligger mitt hjerte så nært og det betyr utrolig mye for meg å hjelpe til i en slik situasjon. Jeg vet av erfaring at det kan føles litt håpløst når en skal sette i gang på et slikt opplegg.


Men tro meg, det er verd det!!


The sky is the limit, if your heart is in it!


Klem fra Agnete2 kommentarer:

  1. Absolutt interessant dette A! Et meget generøst tilbud du kommer med her

    SvarSlett
  2. Så bra at du syns det Y.R ;=)

    SvarSlett