torsdag 14. april 2011

Marinade

Dere har sikkert skjønt by now at jeg ikke anbefaler store mengder kjøtt. Det er svært forsurende på kroppen, og i tillegg så inneholder det blant annet hormoner, steroider, antibiotika og mikroformer. Jeg innser likevel at for mange så er dette vanskelig å kutte helt ut. Her følger da et tips for å gjøre det litt sunnere.

Legg det i en marinade natten over for å prøve å eliminere så mye som mulig av mikroorganismene som befinner seg i det. 
Kalkun skal være mer heldig for kroppen enn kylling hvis en skal velge. Hvorfor? Det skal jeg finne ut, og fortelle dere en annen gang!

Følgende marinade er veldig god til dette:

6 ss kaldpresset olivenolje
2 store fedd hvitløk - presses
1 ts himalaya salt
1 ss raspet ingefærrot
2 ts tørket oregao eller 1 ss fersk
2 ts kyllingkrydder (gjerne Jacobs fra Meny)
1/2 presset sitron

Kalkunbryst blir saftig og smakfullt med denne marinaden. La det ligge i marinaden i en lukket beholder i 12-24 timer i kjøleskap. 

Gni det så inn med denne urteblandingen:

1 ts rosmarin
1 ts merian
1 ts estragon
eller de urtene du liker:)

Stek kalkunbrystet på 175 grader i 45-60 min i alminiumsfolie 
eller form med lokk. 
La det hvile i 10-15 før det skjæres opp.

Agnete

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar