mandag 21. februar 2011

sunn kakao og noen tanker om kumelk
I dag var det så kaldt at det fristet det med noe varmt i kroppen:)


Sunn kakao
Soyamelk / havremelk / rismelk
Økologisk kakaopulver (matbutikk eller helsekost)
Bitte litt Stevia ( supersøt urte i pulverform, sunkost)

Denne smaker annerledes enn vanlig kakao, men nå er dette kakao for meg:)
Den er så sunn at den kan nytes når som helst, og jeg må innrømme at det har blitt noen liter av denne det siste året... 


Jeg skal skrive mer senere om de ulike "melketypene" som jeg bruker, og hvorfor jeg vil være så dristig å anbefale alle til å slutte med kumelk. Her kommer likevel en kommentar. 


Noen av dere tenker sikkert nå at det er en selvfølge å bruke melkeprodukter - andre er enig med meg. Den dagen for 5 år siden da jeg ble anbefalt å slutte med melkeprodukter husker jeg godt. Min første tanke var at det er jo ikke mulig i dagens samfunn! Melk var en selvfølgelighet for meg. I dag vet jeg mye mer om kumelk enn det jeg gjorde da, og derfor tør jeg å si det jeg gjør. Melk fører til mange plager for små og store, den er slimdanner nr. 1 og bidrar derfor til mye unødvendige luftveisplager særlig hos små barn. Norge er i verdenstoppen i melkedrikking.... og osteopersose. Forstå det den som vil - skal utdype dette en annen gang! Kumelk er mat for kalver og ikke for oss mennesker. Kalver har et helt annet næringsbehov enn oss mennesker. Det er kun vi mennesker som syns det er helt naturlig å drikke en annen rase sin melk..
Sist, så inneholder blant annet kumelk rester av hormoner, sprøytemidler og mikroformer. Kumelkens høye innhold av laktose (sukkerart), bidrar til at mikrofomene får næring når de kommer inn i kroppen vår. Dette gir grunnlag for sopp/candida.


Noe av det en kan forvente når en slutter med kumelk er derfor blant annet færre luftveisinfeksjoner, mindre candida og en mer velfungerende mage!


Vår eldste gutt ble kvitt sin atopiske eksem 2 uker etter at jeg sluttet med melkeprodukter (ammet fremdeles). Kolikk blir også veldig ofte bedre/forsvinner når mor slutter å drikke melk ved amming. Det er kanskje unødvendig å si, men jeg vil anbefale å undersøke alternativer til vanlig morsmelkerstatning. Små mager kan få det tøft med kumelkbasert erstatning.


Jeg ser så fram til å kunne å jobbe med dette og gi personlige råd og tips til enkeltpersoner. En slik omlegging krever en hel del av deg selv og familien, dette vet jeg alt om. Vil absolutt anbefale å bli fulgt opp av noen med kompetanse på området dersom omleggingen gjelder barn.


Sist så vil jeg si at veien til god helse er virkelig et maraton fremfor sprint. Dette er viktig å si til seg selv når det føles vanskelig å innføre endringer i en ellers hektisk hverdag. Mitt tips er å legge slike ting til ferier og fridager når en har bedre tid, og være godt forberedt på det en skal gjennomføre. En kan ikke gjøre alt på en gang, en må legge stein for stein:) Det positive er at en kjenner nokså raskt resultat av endringene!


Ha en fin dag!
Agnete

3 kommentarer:

  1. Naa merket jeg plutselig hvor mye jeg savner denne kakaoen! Jeg maa definitivt be Anders om aa ta med en melkeskummer fra Norge naar hans skal hjem neste gang. Soyamelk er det god tilgang paa her --- det eneste problemet er aa finne ut hvor mye sukker de putter i den...

    SvarSlett
  2. Det er jo min og din sin kakao frk Henriksen <3

    SvarSlett
  3. Det siste skulle liksom være et hjerte :)

    SvarSlett