Gode vafler til barn (og voksne...:) )
3 dl økologisk speltmel, gjerne 50/50 siktet og sammalt
2 ss sukrin
1/2 ts bakepulver
3 dl havre (helst oatley) eller soyamelk (finn en uten sukker)
2 egg eller eggerstatning (les på pakken)
evt. 1 ss soyamel
3 ss meierismør eller bremykt
kardemomme
Bland det tørre, hell i halvparten av melk/egg og rør sammen.
Spe med resten av melk/egg og ha i smør/olje.
La røren stå å svelle i en 1/2 time.
Har ikke prøvd det selv ennå, men dersom en vil unngå smør så kan en prøve å erstatte det med kokosolje.
Noen tips for å gjøre dem enda sunnere:
* Soyamel kan også tas i for å øke proteinmengden.
* Chiax frø er supre siden de blant annet har et høyt innhold av omega3, fiber og lettopptakelig protein. Fantastisk spennende frø. Les mer på siden deres!
* Hempfrø kan også brukes for å øke proteinmengden, men kvaliteten på denne forringes noe ved oppvarming.
Vi tester ut litt spelt her og der for tiden etter å ha levd glutenfritt en stund. Gleden var derfor stor når vi kunne prøve å lage disse her om dagen. Gutta boys mente at disse fint kunne erstatte kake på bursdagen sin, og Nichlas ville spare noen til bursdagen i august....:)
Kos dere!
Agnete
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar