Spireguide

Tips til enkle spirer å begynne med er alfalfaspirer og mungbønner.
Inkluder denne billige supermaten i livet ditt og du får påfyll av mat full av mineraler, vitaminer og lettopptakelig protein!

Bruk de som garnityr, i supper, smoothies, salat og wok!
De er supre å ha som et mellommåltid. Tips til andre sunne mellommåltider er mandler (helst bløtlagt natten over), valnøtter, grapefrukt, tomater, avokado eller sunne sjokoladekuler.

1: Rens bort skadede og misfargede frø, hell deretter på flaske med stor åpning. Bruk gjerne frø fra GEO, der står det god beskrivelse på pakken for fremgangsmåte.

2: Bruk finmasket nett (myggnetting eller gass) over flaskeåpningen og fest med gummistrikk. Eller bruke egnet spireutstyr. Kommer for salg på www.supersunn.no i midten av mai- et glass som står snudd på hodet koster ca. kr 119.

3: Skyll frøene i rennende vann i spireutstyret eller en finmasket sil.

4: Bløtlegg frøene natten over, eller i ca. 12 timer. Bruk 1 del frø og 4 deler vann, noen frø sveller kraftig.

5: Hell av bløtleggingsvannet. Skyll frøene en gang eller flere om dagen – se anvisning på pakken. La de ligge litt i vann sånn at de blir godt fuktet, før en heller av vannet. Bløtleggingsvannet kan brukes til blomstene dine!

6: Sett flasken på hodet slik at vannet renner av. Plasser flasken i denne stillingen på et mørkt sted i romtemperatur, kjøkkenskap e.l. Noen frø skal stå mørkt under hele spiringen, mens andre skal stå lyst. Se anvisning på pakken.

7: Skyll frøene 2-3 ganger daglig. Pass på å behandle dem forsiktig, da spirene er svært skjøre.

8: Etter 3 til 5 dager er spirene klare til bruk.

9: Når spiringen er avsluttet, kan flasken plasseres noen timer i dagslys for å utvikle klorofyll ("grønnfarge"). Spirene kan oppbevares i inntil 1 uke i kjøleskap.

10: Følg med underveis på om frøene blir sure, dette kan skje dersom de blir liggende i for mye vann - dette lukter du fort. Det er viktig at vannet blir drenert godt av fra frøene.

 Lykke til!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar