fredag 31. august 2012

Nye produkter i nettbutikken!






Endelig en rawfood bok på norsk, fra Funky Fresh Foods : RAW!
Dette er en utrolig fin bok for deg som er ny til rawfood eller har holdt på en stund (de bruker tørkeovn på en del av oppskriftene).
Dette er en fin bok å gi og få i gave!

Kr 279,-







Jeg har også tatt inn økologiske rå nøtter fra Sanabona - mandler & cashewnøtter. Disse kommer jeg til å holde lav pris på - så her får en mye gode sunne nøtter for pengene! Mandlene er en hel del større enn vanlige mandler og med nydelig smak.


Mandler 1 kg kr 159,-
Cashewnøtter  1 kg kr 209,- 



 
Kvalitets - alger fra Sanabona:

Spirulina 500 tabl à 500 mg kr 349,-

Chlorella 1000 tabl à 250 mg kr 349,-




Les mer om produktene ved å klikke deg inn på linkene :)

Ha en kjempefin fredag alle sammen!
Klem Agnete

torsdag 30. august 2012

TV TIPS I KVELD OM DETOX & FASTE

Dette programmet må du ikke gå glipp av!
Det skal handle om hvordan en kan spise seg frisk ved å faste.

Schrödingers katt: Sult som medisin

Kan man sulte seg frisk? Ja, mener mange forskere, som hevder at en streng fastekur kurerer en lang rekke sykdommer. Å faste har vært lite brukt i medisinsk behandling, men ny forskning viser at det kan ha oppsiktsvekkende resultater.

NRK 1 19.45


Dette er på mange måter gammelt nytt i mange kulturer, men for oss i Vesten så blir dette mer og mer relevant.

Et tips i det daglige er å ta en drikke dag i ny og ne - med grønne drikker, juicer og evt grønne smoohties. La kroppen få den pausen den fortjener <3

Jeg ligger litt bakpå med en detoxpakke jeg har lovet lenge, og nå venter jeg på noen produkter - men den er snart i nettbutikken! Pakken vil inneholde et program over en flytende faste og en juicefaste + de produktene du trenger! Varighet er minimum 3-4 dager, og kan vare mye lengre enn det ved en kropp som er veldig syk/i ubalanse.
Anbefales virkelig nå etter sommeren, for å kickstarte kroppen og gjøre en "reset".

Kos dere med programmet!
Klemklem!


Update!


Hei kjære lesere!

Jeg føler jeg forsømmer denne bloggen veldig om dagen og det er på facebook det skjer..
Men skal prøve å få ut noen lunde samme info her som på face!
Tiden strekker liksom ikke helt til om dagen.. :)


LATEST NEWS!

HÅRANALYSER
Flere nye spennende innlegg om hårmineralanalyser på supersunn.no! Les om hvordan en kan bli bedre av mageplager/forstoppelse, pms, psoriasis/leddplager ved å finne ut hva slags mineraler du trenger og hva slags mat du bør spise, basert på håret og blodet ditt. = [supersunn] på din måte!

ANETTESHUS - NY OPPSKRIFT
Nytt innlegg hos Anetteshus i dag - raw sjokoladefudge kake! Til høsten blir det et lite miniprogram hos henne: [supersunn] steg for steg :)

KURS TIL HØSTEN
..er dessverre utsatt og avlyst. Jeg har nå 9 uker igjen av graviditeten min, og må ta det litt rolig. Har veldig skjev rygg (scoliose) som fører til et låst bekken når jeg går for mye. Er utrolig skuffet for dette, men jeg LOVER at jeg kommer veldig sterkt tilbake til neste år! Jeg skal ikke ligge på latsiden for å si det sånn, og jobber med noe veldig spennende som jeg håper å lansere om et års tid :) Håper å klare å holde blogg/nettbutikk/facebook noenlunde oppe og gå - men barn og helse først. Begynner å glede meg veldig nå til Millian kommer <3

OPPSKRIFTER
Se her for inspirasjon - det kommer flere utover høsten!
HENTET FRA: Healthy Nutrtion & Natural Medicine News

Her er noen fine oversikter som jeg finner mye av på facebook om dagen og som jeg håper dere kan få glede av!

HENTET FRA: Healthy Nutrition & Natural Medicine News

HENTET FRA: Rawforbeauty 

HENTET FRA: Rawforbeauty 



HENTET FRA: Juicing Vegetables





Klem Agnete


mandag 6. august 2012

Magnesium mangel

Vil bare komme med en kommentar angående ubalanser i mineraler!
Jeg ser at veldig mange søker på det som har med magnesium mangel å gjøre - det er det jeg har mest treff på her på bloggen. Det gjør meg veldig glad, fordi vi er mange som går rundt med mangel på dette viktige mineralet. Det at mange søker på det antar jeg er fordi de lytter til kroppens tegn på at dette kan angå dem (legg kramper, restless legs, tics, migrene, hjerte utfordinger, astma... osv).

MEN, vær obs på en ting!
Jeg gir sjelden råd om hva slags mineraler en bør ta uten å ha et håndfast bevis, det vil si en hårmineralanalyse (dette kan dere også se av alle artiklene til Dr. Rolf Lungren at han gjør). Det er ikke fordi at jeg vil selge inn mest mulig analayser. Det er fordi at alle mineralene må være i balanse i forhold til hverandre. Dette finner du ut kun ved å sjekke hår, ikke blod. Dersom en begynner å ta et mineral, så kan det føre til en større ubalanse i et annet. Akkurat magnesium kan du nok ha en god effekt av å ta alene dersom du kjenner noen symptomer på mangel av dette, men det kan likevel føre til at en får en uabalanse i noen av de andre mineralene. Noen jobber sammen og andre mineraler jobber mot hverandre.

Jeg opplevde personlig å føre selv på meg en ubalanse ved å ta kalsium/magnesium i forholdet 3:1 i tilskudd fra helsekost. Jeg var så redd for at jeg ikke fikk nok ettersom jeg ikke bruker så mye kumelksprodukter lenger. Når jeg tok en anlayse av håret mitt så gikk det opp for meg at jeg hadde forårsaket en større ubalanse, ettersom kalsium var altfor høy i forhold til magnesium. Nå tar jeg akkurat de mineralene kroppen min trenger og jeg kjenner en god effekt i form av å føle meg "roligere" i kroppen, mer tålmodig og et mer stabilt blodsukker. Dette kommer jeg til å holde på med resten av graviditeten. Samtidig så har jeg økt opp mengden supermat som innholder de næringsstoffer jeg trenger mest av akkurat nå iflg analysen.

Derfor så er det meg også en stor GÅTE at legene anbefaler kalsium og vitamin D når pasienter kommer inn med benskjørhet. Det vi ser som holder på håranalyser er at de som er benskjøre trenger MAGNESIUM!  Jeg sier det igjen og igjen og igjen .... jeg kommer til å gjenta for alltid: Vi drikker mest melk i europa og er på toppen i benskjørhet. Og mr. melk (fra reklamen) sier at vi skal drikke melk for å bygge sterke bein: STORT lureri! Kalsium/magnesium er i forhold 8:1 i kumelk, mens det skal være i forhold 3:1 i kroppen, derfor så skaper vi svakere ben når vi drikker for mye melk. Kroppen begynner å tære på benbyggningen ved å trekke ut KALSIUM, for å balansere mangelen på magnesium. 

Vil du drikke kumelk, så bør du passe på å spise mye matvarer med mye magnesium: grønne grønnsaker, cashewnøtter, paranøtter, rå kakao, gresskarfrø, chiafrø, hempfrø, bokhvete blant annet. 

Chiafrø er et fantastisk frø! Rikt på kalsium og magnesium (i forholdet nesten 1:1) og veldig rikt på omega 3, protein og fiber!

(Ps: sommerkampanje på en del av disse produktene nå, både hemp og kakao i nettbutikken!)

Dersom du velger å avstå fra kumelksprodukter (som særlig de med blodtype A og O har veldig godt av i flg blodtype dietten) så er det en fordel å få i seg kalsium via mat kontra tilskudd, og/eller sjekke håret sånn at en vet nøyaktig hvordan mineralstatusen din er. Da slipper en å famle i blinde og en bruker ikke penger på tilskudd som kan være feil og skape strørre ubalanser. Sesamfrø med skall inneholder mye kalsium, nøtter og chiafrø blant annet.

PS: les gjerne denne artikkelen fra CNN: "når maten gjør deg syk". Denne setter fokus på akkurat det jeg jobber med og prøver å formidle. At for mange så kan helt "vanlige" matvarer (gluten, hvete, kumelk, sukker eller poteter) skape immunreaksjoner som gjør at en får symptomer på sykdom, plager i mage, tarm, trøtthet, migrene, leddsmerter, adhd, astma osv (denne listen kunne blitt lang). For mange så kan det å finne ut sin blodtype være et viktig hjelpemiddel for å finne ut hva du trenger å spise mye av og hva som vil gi deg en god helseeffekt av å ta bort. 

Dette ble en LANG kommentar, men jeg klarer ikke å begrense meg når det gjelder dette :)
Håper noen av dere hang med helt tilslutt.

Klem Agnete 

fredag 3. august 2012

Ny artikkel fra Dr. Rolf Lungeng - adhd hos barn & voksne

Denne artikkelen er verdt å lese. Jeg er så glad for at en lege tar opp dette viktig temaet! Dr. Rolf Lungeng har skjønt det. Ernæring og hårmineranalyser er veien å gå for å få ned generell medisinbruk i dette landet og særlig når det gjelder adhd. Adhd medisinering er en av hovedgrunnene til at jeg startet med ernæring og hårmineralanalyser. 


Dersom en tar bort kumelk, gluten, sukker og e-stoffer og inkluderer riktige mineraler for å rette opp den enkeltes ubalanse så kan dette gi svært gode resultater for mange! 15 000 - 20 000 barn har denne diagnosen, 40 000 voksne. Medisinbruken har økt med 40 % de siste årene. Dette er skremmende tall. 


Jeg kunne bare ønsket at flere leger hadde skjønt det som Dr. Rolf Lungeng har skjønt. For mange av disse så kunne medisiner vært redusert eller tatt bort dersom en hadde lett etter årsaken til at mange har disse symptomene. Mangel på kalsium og magnesium er ofte det som er ufordringen. (Les artikkelen, den er veldig informativ!).


Dersom dette ikke angår deg, men du vet om noen som kan få hjelp av å lese artikkelen så spre den gjerne. Det setter jeg utrolig pris på. Jeg har noen mål her i livet og et av de er å få medisineringen av adhd ned. Da trenger vi at vi tar et kollektivt ansvar for å hjelpe de som trenger det og sprer informasjon om at veien til å bli friskere kan være enklere enn man tror og blir fortalt.


Les mer her om selve hårmineralanalysen og andre artikler som Dr. Lungeng har skrevet (om leddgikt, benskjørhet, angst/depresjon, stoffskiftet ++). Mye interessant lesing!


En hårmineralanalyse kan tas hos meg personlig eller per post ved lang reisevei. Dette er en investering i egen helse og bidrar til å forebygge god helse fremover i livet. Kontakt meg gjerne på mail ved spørsmål: agnete@supersunn.no.


Høsten er en fin tid å ta analysen ettersom det krever ubehandlet hår fra toppen av hodet og ned mot nakken (ikke farget eller permanent). Den kan tas av barn og voksne, og gravide har særlig godt av å få utført en slik analyse for å legge til rette for en best mulig graviditet og tid etter graviditeten.

Dersom du ønsker å farge håret så anbefaler jeg å la være å farge en "stripe" av nakkehåret, sånn at dette kan vokse ut til å bli minst 2 cm ufarget hår (en pleier å klippe 2-3 cm inn til hårrot, dette sier noe om mineralbalansen de siste 2-3 månedene).


Ønsker dere alle sammen god helse!
Klem Agnete

onsdag 1. august 2012

Nye oppskrifter!

Hei alle sammen!



Sånn ser oppskriftene ut
- ofte med tips om produktene jeg bruker!
Ser at jeg ligger litt bakpå med blogging.. jeg skriver for det meste på facebook og legger ut bilder på Instagram. Så det er der det meste skjer, men skal prøve å holde bloggen også oppdatert for de som ikke er eller vil være der :)


Det som har skjedd siden sist er at det er kommet mange oppskrifter på nettsiden min - dere finner de via oppskrifter på supersunn sin nettside eller direkte her. Rå musli, bounty, hampmelk, vafler, sjokoladekake, wok, salat, grønnsaksjuice, rå sjokolademousse blant annet!


Det er også en sommerkampanje på mange av mine favorittprodukter innen supermat frem til 19 august!


God sommer videre!