tirsdag 5. juni 2012

Magnesiumrike sjokoladekuler

Begynte å tenke en del på magnesium og kom på at disse kulene er jo veldig magnesiumrike!
De inneholder cashewnøtter, mandler og rå kakao som alle har mye magnesium. Dersom en i tillegg tar i litt hempfrø eller ruller de i hempfrø/kokos så blir disse en god, søt magnesiumkilde :)


Oppskrift finner dere her.
Klem Agnete


Magnesium mangel

Det er utrolig mange som har magnesiummangel - det får jeg bevist nesten annen hvergang jeg får tilbake en hårmineralanalyse. Vi har antageligvis for lite magnesium fordi maten vår inneholder mindre av mineralet ettersom jorden er mindre rik på magnesium + vi drikker for mye kumelk. Jeg har skrevet et par innlegg om dette før - har merket de med magneisum.


Magnesium mangel merkes med alt som har med muskler å gjøre : migrene, hjerteproblemer, astma, ticks/rykninger, leggkramper/levende ben. Bare prøv en kveld du får ben som "lever" - magnesium tabletter/magnesiumrik mat tar det med en gang.


Magnesiumrik mat er: grønne grønnsaker (særlig spinat, gresskarfrø, bokhvete, mandler, cashewnøtter, paranøtter, hempfrø, hempproteinpulver, rå kakao og spirulina). Spirulina er en fantastisk alge som er spekket med B12, B6, jern, vitamin A, jod og magnesium! Dette er lettopptakelige vitaminer og mineraler fra en naturlig kilde og jeg anbefaler det virkelig, også til barn. Det er veldig rensende og klorofyll rikt, så begynn forsiktig og øk opp dosen etterhvert.


Mr. Melk som herjer på reklamen for Tine på tv`en blir jeg helt kvalm av å se på. Jeg kjenner jeg får høy puls. Vi er et land som drikker mest melk i Europa og har høyest grad av benskjørhet... og så sier de at melk bygger benene våre. Jeg tror ikke på den der. 


Dersom du vil drikke mye melk så sørg for å få i deg nok magnesium i tillegg! De fleste av oss mangler ikke kalsium, men magnesium og derfor kan benbyggningen vår bli svak. (mennesket bør ha kalsium:magnesium i forholdet 3:1, mens melk har det i forholdet 8:1..). Hvis du vet blodtypen din så er det Blodtye B og AB som kan tåle melk relativt godt, Blodtype A og O har det mye bedre uten. Prøv i 3-4 uker å få svaret ved å kjenne det på kroppen. Du får en ny fordøyelse og luft/knip/magesmerter/oppblåsthet blir borte. Dersom en samtidig kutter ut hvete så er det gull :=)


Gode kalsium erstatninger er grønne grønnsaker, nøtter, frø, kalsiumberiket havremelk og rismelk, geiteprodukter (manchego, feta av geit, geitemelk), bøffel av mozarella ost. Dersom du er redd for ikke å få i deg nok så kan en ta et tilskudd i forholdet 1:1 eller 3:1 - men vil du vite helt nøyaktig hva du trenger så anbefaler jeg selvfølgelig å ta en hårmineralanalyse.


Håper det kan være til hjelp for noen der ute!
Klem Agnete

En grønnere hverdag!

Sommeren nærmer seg og det er endelig enklere å velge lokale dyrkete grønnsaker. Velg helst økologisk når en har mulighet til det! Her er en oversikt over de 7 mest basiske grønnsakene: stangselleri, squash/agurk, grønnkål, spinat, brokkoli, paprika og avokado.


Tips til hvordan du kan bruke de:

* Lag deg grønn juice daglig! Jeg har alltid oppi stangselleri, agurk, sitron, ingefær og et par grønne epler. Dersom du vil ha den enda mer basisk så kjører du den i blenderen med spinat og avokado. Ta i purely greens max for en enda grønnere drikk (konsentrert grønnsakspulver).

* Lag deg salat der du inkluderer mye grønt - sammen med hempfrø for protein, feta av geit (meny), pesto fra Suma og valnøtter (protein og gode fettsyrer).

* Lag deg en smoothies - den kan være med mye grønt i eller en med frukt/bær (f eks ananasjuice, banan og bringebær) - men der du tar oppi grønnkål eller spinat, spirer + supermat (purely greens max, hempfrø/pulver og hempolje).

* Husk at brokkolispirer er bortimot 50 ganger mer næringsrikt enn brokkoli!! Derfor er det virkelig supermat å dyrke sine egne brokkolispirer!

* Avokado på skiven/knekkebrødet er så godt, gjerne sammen med nydelig pesto (uten melk)!


Måtte bare legge med et utrolig stilig bilde - fremtidens måte å dyrke sine egne økologiske grønnsaker og spirer hjemme på kjøkkenet sitt. Det er ikke i produksjon ennå, men vi får håpe det blir tilgjengelig om ikke så lenge. Det står høyt på ønskelisten min når vi får større hus en gang!




Klemklem!

Nye produkter i nettbutikken

Mange spennende nyheter i nettbutikken!
Alle disse er blant mine favoritt produkter og de som brukes mye i hverdagen hos oss.

Utrolig god blender flaske!  
Kan brukes til grønne drikker, pannekakerøre + mye mer.



Visste dere at brokkolispirer er ca. 50 ganger mer næringsrikt enn vanlig brokkoli!?

Hvetegress juice og Brokkolispire juice i porsjonspakninger.





Vannrensere/vann ioniserer:
En av de beste investeringene en kan gjøre for helsen sin. Kroppen består av 70 % vann derfor sier det seg selv at vann av god kvalitet er avgjørende for helsen vår.


Disse lager vann med høy pH (en drikker vann med pH ca. 9-9.5 mellom måltidene), oksygenmolekylene gjøres mindre slik at kroppen tar oksygen bedre opp og ORP er "høy" - opp mot -200. Dette sier noe om antioksidant effekten på vannet og vannet blir derfor som en antioksidant.


Chanson Eden
Chanson VS 70 vannrenser/ioniserer



Chanson Max

Mobilstrålevern:

SaferWave - mobilstrålevern - tar bort opp til 98 % av strålingen. Dette er et produkt som var veldig viktig for meg å ha i nettbutikken, man aner ikke langtidsvirkningen av stråling fra telefon, og særlig barn bør ha dette på telefonene sin. Sommerkampanje til kr 539 (vanlig pris kr 759) eller kjøp 4 for prisen av 3 til hele familien.



En av de beste og mest informative bøker innen Rawfood oversatt til Norsk.  Hippocrates Instituttets egen kokebok, med norske tilpasninger!


Sjokolade og kos som er uten sukker, melk, gluten og tilsettingsstoffer. Det er laget uten oppvarming og er derfor rawfood. Spennende bok, særlig for de som ønsker motivasjon til å kutte ut sukker helt og syns det er vanskelig på egenhånd. Mange gode tips til barn!



D enne boken er av samme forfatter som Nyd dig sund, her er det mer kaker, cookies og cupcakes - utrolig fin bok!
Alt uten gluten, sukker, melk, tilsettingsstoffer her også - herlig!


pH papir - en av de enkeste måtene å "sjekke" helsen sin hjemme ved å test urin. Den indikerer hvor sur kroppen din er og du vil selv se hvordan den maten du spiser og drikker påvirker syre/base balansen. pH i urin bør ligge på ca 7-7.2. Disse koster kun kr 149. (apotek selger tilsvarende til ca. kr 400 og de jeg selger er mye bedre i bruk etter min mening).
Sterke mineralsalter for å øke pH i kroppen og rense mage/tarm systemet bedre. Dette er med på å balansere et kosthold som er for surt for kroppen. Denne er også et must under en detox da vi prøver å få pH opp betraktelig og ettersom det er et rensende produkt. Kan lindre sure oppstøt.

pH dråper til å øke pH i vannet. Vil særlig anbefale dette når en lager seg en supedrikk med greens. Disse kan bedre oksygenopptaket og er derfor utrolig bra sammen med trening. (Disse bruker en ikke når en har Chanson vannrenser/ioniserer ettersom den lager vann med høyt oksygennivå, høy pH og vannet blir som en antioksidant (høy ORP).



Klikk deg inn for mer utfyllende informasjon!

Ha en finfin dag!
Klem Agnete